P.M. | 27. 6. 2023, 07:00

Maribor ne počiva: v času Lenta še en poseben dogodek, na ogled bo nekaj, česar nimajo drugje

Profimedia/fotomontaža

Obiskovalci tamkajšnje tržnice bodo lahko poizkusili številne vrste v svetu zelo priznanega slovenskega pridelka.

Letošnjega 20. maja je svet obeleževal svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi na pobudo ravno naše države razglasili leta 2017. Da imajo čebele v naravi in za obstoj človeštva zelo pomembno vlogo, se Slovenci zelo dobro zavedamo, čebele pa imajo v naši zavesti pomembno mesto.

Medena tržnica, polna dogodkov

Tudi v drugem največjem slovenskem mestu čebelam namenjajo vse več pozornosti. Na Vojašniškem trgu bodo v sredo odprli Medeno tržnico. Kaj vse se bo na njej dogajalo?

Profimedia

Kot so ob napovedi dogodka sporočili iz Mariborskih tržnic, bodo v času trajanja tržnice izvedli številne delavnice, predavanja, lutkovno predstavo in razstavo panjskih končnic - ta bo postavljena v Minoritski cerkvi in bo za ogled brezplačna.

Medena zgodba je prevozni čebelnjak, ki je namenjen izobraževanju, predstavitvi in promociji čebelarstva ter medenih izdelkov. 

Na ogled tudi interaktivni čebelnjak

Obiskovalci tržnice bodo lahko na njej kupili tudi med, medene izdelke, medenjake in še kaj. Hkrati bo ta dan svoja vrata odprla tudi gostilna Tri babe, kjer bodo gostom postregli medeni zajtrk.

Mestne nepremičnine

Med vsem drugim pa bo postavljen tudi Interaktivni čebelnjak, ki bo Mariborčanom s svojimi poučnimi in zabavnimi vsebinami o čebelah na voljo vse do nedelje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord