R.S. | 1. 2. 2024, 14:28

Smrt športnega novinarja še vedno buri duhove: tožilka vložila obtožnico proti njegovi ženi

Facebook/Aleš Tihec/fotomontaža

Minili sta že skoraj dve leti, odkar je izkrvavel na domu, še vedno pa ni povsem jasen potek dogodkov ...

Športnega novinarja Aleša Tihca je aprila 2022 z nožem usodno zabodla njegova žena Irena Tihec, ki je trdila, da je nož pograbila iz strahu za lastno življenje. Tožilke Mateje Artenjak s svojo verzijo zgodbe ni prepričala - zdaj je Artenjakova vložila obtožnico proti pokojnikovi ženi. Očita ji, da je moža med prepirom zabodla s kuhinjskim nožem in s tem zakrivila kaznivo dejanje uboja, poroča Dnevnik. Pričakuje se, da bo obramba zoper obtožnico ugovarjala. 

Po smrti moža so Tuhčevo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki jo je poslal v pripor v ženski zapor na Igu. Preiskovalni sodnik je v sklepu zapisal, da je obdolžena brezčutna in nepredvidljiva, vendar ni zapisal, v čem naj bi se kazali ti lastnosti. Zanimivo je, da so v sklepu o odreditvi pripora, v katerem je sodnik povzel njeno ravnanje po dogodku, opisane samo njene dobre lastnosti - sama je poklicala medicinsko pomoč, prav tako je skušala po navodilih dispečerke moža oživljati. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Brutalno nasilje

Obdolžena v zaporu ni ostala dolgo, saj je njena odvetnica Vesna Györkös Žnidar dosegla, da jo je sodišče šesti dan po smrti Tihca izpustilo na prostost. Zunajrazpravni senat mariborskega okrožnega sodišča je namreč prišel do sklepa, da ni ponovitveno nevarna. Žnidarjeva je v pritožbi poudarila, da je Aleš Tihec v zakonu izvajal fizično in psihično nasilje, kar dokazujejo tudi pričevanja ljudi, kako jo je v preteklosti pretepal. 

Irena Tihec trdi, da je prišlo do dogodka zaradi samoobrambe. Usodnega dne naj bi imela zakonca skupne opravke v Mariboru, moža pa naj bi zmotilo sporočilo ženinega sodelavca. V preteklosti naj bi se zaradi njega že večkrat sprla. Nič drugače ni bilo 15. aprila 2022. Dobro obveščeni viri blizu policije so Dnevniku povedali, da je bila Tihčeva žrtev brutalnega nasilja. Po prejetem sporočilu jo je začel maltretirati v Mariboru, na poti domov pa je avtomobil ustavil na letališču in jo tepel pred pričami. Tepel jo je tudi na domačem dvorišču, kjer je posredoval sosed. Pozneje je Tihčeva z nožem zabodla moža. Patolog naj bi na žrtvi našel en sam vbod z nožem. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol