P.M. | 6. 12. 2022, 12:45

Ali kinodvorane v Supernovi na Rudniku delujejo brez dovoljenja?

Borut Živulović/Bobo/Instagram/Supernova

Gledalci so bili na oglede filmov vabljeni že od maja naprej, kako je to sploh mogoče? 

Letos spomladi so na Rudniku v Ljubljani odprli prenovljen in razširjen trgovski center Supernova, ki je poleg trgovin in restavracij dobil še kino s sedmimi dvoranami, poimenovan Cineplexx, dva zabaviščna parka in fitnes.

Kot je prva poročala Mladina, je del centra še vedno brez uporabnega dovoljenja. Na ministrstvu za okolje in prostor so jim v zvezi s tem pojasnili, da je bilo 8. septembra letos izdano uporabno dovoljenje le za manjši del prizidka trgovskega centra

"Tehnični pregled je bil izveden 18. 10. 2022, uporabno dovoljenje še ni bilo izdano," so potrdili na pristojnem ministrstvu. 

Medtem je pristojni inšpektorat že prejel prijavo, a inšpekcijski nadzor še ni bil opravljen, navaja N1 Info.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nakupovalni centri Supernova (@supernova_slovenija)

Zakaj jim ni bilo izdano dovoljenje?

Na okoljskem ministrstvu pravijo, da je upravni organ ugotovil, da določeni lokali objekta še niso bili dokončani in pripravljeni za tehnični pregled. Ob tem so z N1 na njih naslovili vprašanje, ali ni uporabno dovoljenje predpogoj za odprtje, na kar so jim odgovorili prtrdilno.

Nakupovalni center torej v tem delu, kjer so tudi kinodvorane, sploh ne bi smel biti odprt.

"Za naše zaposlene, stranke in obiskovalce ni in nikoli ni bilo nobenega varnostnega tveganja. Vse je bilo zgrajeno po najnovejših in najsodobnejših standardih", odgovarjajo lastniki centra.

"Za naše zaposlene, stranke in obiskovalce ni in nikoli ni bilo nobenega varnostnega tveganja. Vse je bilo zgrajeno po najnovejših in najsodobnejših standardih", odgovarjajo lastniki centra.

Borut Živulovič/Bobo

Za pojasnila so se obrnili tudi na lastnika centra, družbo Supernova Lju, ki pa je navedbe o tem, da del centra dovoljenja nima, zanikalo. “Supernova Lju ima vsa potrebna dovoljenja za delovanje nakupovalnega centra Supernova Ljubljana Rudnik. Z izdajatelji dovoljenj smo v rednih kontaktih,” so odgovorili. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord