L. PA. | 10. 4. 2024, 09:00

Osupljivo: je to najlepša spomladanska ulica v Ljubljani? (FOTO)

Metropolitan

Sprehod po Aljaževi ulici je spomladi kot prizor iz filma ...

Eden posebnih čarov pomladi je tudi opazovanje cvetočih dreves, ki so se po mestih in parkih že razbohotila v vsem svojem sijaju in so posebej očarljiva, ko jih obsije sonce.

Zmagovalke v fotogeničnosti so najbrž nežne magnolije in živahne češnje, ki jih je mogoče srečati tudi na številnih ljubljanskih lokacijah.

Dva nasada, ki sta bila darilo države Japonske Sloveniji, cvetita v botaničnem vrtu in ob Biotehniški fakulteti, občudujete jih lahko v parku Navje za Bežigradom, ob Ljubljanici, še en skriti dragulj, ki zadnja leta po zaslugi Instagrama in potovalnih blogov niti ni več tako skriti, pa je v Šiški.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by People_of_Ljubljana (@people_of_ljubljana)

Na ozki, mirni Aljaževi ulici, ki se na eni strani izteka na precej bolj prometno Celovško cesto, namreč najdete pravi pravcati drevored cvetočih češenj, ki ta predel v spomladanskem obdobju spremeni v romantično filmsko kuliso.

Metropolitan

Za nameček je na koncu drevoreda še priljubljena slaščičarna Čopomana, tako da je sprehod med češnjevimi cvetovi mogoče združiti z uživanjem v okusnem sladoledu.

Metropolitan

Fascinacija s češnjevimi drevesi je sicer še posebej močna na Japonskem, kjer češnjo imenujejo sakura in je eden od simbolov japonske kulture.

Cvetenje japonskih češenj, ki traja od marca in ponekod vse do konca maja, spremljajo najrazličnejši festivali, domačini pa jih cenijo do te mere, da občudovanje češnjevih dreves, njihovo slavljenje in druženje na mestih, kjer cvetijo, velja za priljubljeno prostočasno aktivnost.

Metropolitan

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol