A. B. | 21. 9. 2022, 10:57

Ana Roš edina Slovenka, ki ji je znova uspel neverjeten dosežek

Facebook/Ana Roš

Po tem, ko je pred dvema tednoma znova prejela Michelinove zvezdice, je mojstrica dosegla še eno kuharsko prelomnico. 

Kuharska mojstrica Ana Roš se je znova uvrstila na lestvico desetih najboljših kuharskih mojstrov na svetu po izboru kulinaričnih poznavalcev The Best Chef Awards. Obenem je z devetim mestom najvišje rangirana ženska na lestvici, so sporočili iz ekipe Hiše Franko. Najboljše kuharje na lestvici The Best Chef Awards so razglasili na slavnostni podelitvi v Madridu.

Visoko priznanje prihaja le dva tedna po tem, ko je postalo znano, da je Roševa s Hišo Franko že tretje leto zapored dobila dve Michelinovi zvezdici.

Ostaja v deseterici najboljših 

Roševa je na lestvici padla za dve mesti, a še vedno ostaja edina Slovenka v deseterici najboljših. Poleg tega je letos prejemnica prvič podeljene nagrade The Best Chef Pristine Award, ki se podeljuje mojstrom, ki pri svojem delu prisegajo na skrbno izbrane lokalne proizvode in uporabljajo široko mrežo lokalnih kmetov ter pridelovalcev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana ros (@anaros40)

The Best Chef je koncept, ki je nastal leta 2015 in predstavlja svet vrhunske kuhinje prek digitalne in socialno tržne platforme. Njegov cilj je združiti ljubitelje hrane z vsega sveta in ustvariti skupnost za tiste, ki jim hrana predstavlja strast - prostor, kjer se lahko izmenjavajo znanje in izkušnje ter pogovarja o svetu vrhunske kulinarike.

Roševa je namreč med drugim poznana tudi po sodelovanju z lokalnimi kmeti in podpiranju trajnostnega kmetovanja.

V ekipi Roševe pa so dodali, da ta nagrada izpostavlja predanost kuharske mojstrice k uporabi najboljših, lokalno pridelanih sestavin. "To je najlepša nagrada, ki bi jo lahko prejela," je Roševa dejala in dodala, da so vse njene občasne "nočne more", ko se sprašuje, ali bodo zdržali, s tem na nek način poplačane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana ros (@anaros40)

Pobudo je naslovila tudi na premierja 

Zahvalila se je Slovenski turistični organizaciji, "da stoji za slovensko gastronomijo", obenem pa pozvala: "Spodbujam predsednika vlade, da nas še bolj spremlja pri tem, kar počnemo, ker bomo mogoče prej ali slej potrebovali še več pomoči."

Za najboljšega kuharja na svetu je bil medtem izbran s tremi Michelinovimi zvezdicami nagrajeni Španec Dabiz Munoz.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.