11. 7. 2022, 09:20

Prvi odziv Anite Ogulin po iskreni izpovedi o zahrbtni bolezni

Miran Juršič
Anita Ogulin (foto: Miran Juršič)

Anita Ogulin

Borka, katere vodilo je "Vse je mogoče – če se hoče. In seveda, če pomagati ne moreš, vsaj ne škodi," je za naš portal ekskluzivno spregovorila o svoji težki bolezni. Humanitarka, ki nikomur nikoli ne bi odrekla pomoči, se je znašla v središču javne podpore.

Anita Ogulin je predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Je tudi mati dveh otrok in ima dva vnuka, a pravi, da ima ob svojem delu otroke iz vse Slovenije.

Februarja letos je izvedela, da ima raka, kot je v intervjuju za naš portal povedala humanitarka: "Diagnosticirano imamo kronično levkemijo in mnogocelični B limfom." 

osebni arhiv Anita Ogulin/fotomontaža

Svoje besede je strnila v kratko objavo 

Ogulinova se je prvič, odkar je za njeno bolezen izvedela širša javnost, oglasila na Facebooku in vsem namenila tople besede: "Ko sem na povabilo novinarjev odkrito spregovorila o bolezni, ki me je doletela, resnično nisem pričakovala tako množičen in ganljivo čuten odziv," je zapisala v uvodnih besedah in se vsem, ki se jim še ni uspela zahvaliti, iskreno opravičila. 

osebni arhiv Anita Ogulin

Kot je pojasnila, jo je tak odziv javnosti izjemno presenetil, a je s pogumnim korakom zavedanje o bolezni razširila po celotni Sloveniji:

"Po tej poti pa se vsakemu od vas in vsem skupaj globoko in iskreno zahvaljujem za vsako spodbudno besedo, ki je zame kot biserček v mozaiku moči, ki jo potrebujem na poti do zmage nad boleznijo." 

Anita med boleznijo ostaja izjemno pozitivna, kar dokazuje s svojimi besedami, dejanji in vsakodnevno ponižnostjo. V intervjuju nam je tudi zaupala: "Lahko bi dejala, da so vzponi in padci, toda zavedam se in pripravljena sem bila, da je zdravljenje tudi boj, ki sem ga sprejela in ga bom izbojevala."

Celoten intervju z Anito Ogulin in njeno zgodbo o boju z zahrbtno boleznijo najdete na spodnji povezavi. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.