26. 9. 2022, 09:21 | Vir: STA

Anketa razkriva, kakšno podporo med volivci še uživa premier Golob

Bobo

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov je na prvih petih mestih prišlo do sprememb, med drugim se je v peterico uvrstil eden od kandidatov za predsednika države.

Vlada je v septembrski anketi Mediane za POP TV spet dosegla rekordno podporo po zadnjih volitvah. Vladi je podporo izreklo 58,9 odstotka vprašanih, 28,8 odstotka ji nasprotuje, 12,3 odstotka vprašanih je neopredeljenih. Med strankami ima najvišjo podporo Gibanje Svoboda, in sicer 30,9 odstotka, sledi SDS s 17,9 odstotka glasov.
 
Največji vladni stranki je podpora v primerjavi z avgustom padla za pol odstotne točke, SDS pa za 5,5 odstotne točke. SD je podpora zrasla za 0,6 odstotne točke na 5,6 odstotka. NSi je podpora padla na 4,8 odstotka (avgusta 5,5 odstotka), Levici pa na 4,4 odstotka (avgusta 5,3 odstotka). Med neparlamentarnimi strankami bi stranka Resni.ca prejela 3,6 odstotka glasov, SNS pa1,7 odstotka.

Neopredeljenih je 15,4 odstotka vprašanih, katero drugo stranko bi volilo 1,3 odstotka vprašanih, nobene 5,4 odstotka, 2,3 odstotka ni želelo odgovoriti, pol odstotka pa bi oddalo neveljavno glasovnico.

Med politiki tako kot njegova stranka še vedno ostaja najbolj priljubljen premier Robert Golob. Sledi mu zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan, za njim pa je predsednik republike Borut Pahor, ki je z avgustovskega drugega zdaj zdrsnil na tretje mesto. Na četrtem mestu je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, na peto mesto pa se je uvrstil kandidat za predsednika republike in poslanec SDS Anže Logar.

Bobo

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je anketo opravil med 19. in 22. septembrom na reprezentativnem vzorcu 729 vprašanih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.