Uredništvo | 15. 1. 2024, 23:10

Konec ugibanj: v Platformi sodelovanja Anžeta Logarja dokončno odločili, ali se bodo podali na prihajajoče evropske volitve

Aleksandra Saša Prelesnik

Pomembno odločitev so soglasno sprejeli na seji upravnega odbora in z njo že seznanili javnost.

V Platformi sodelovanja, ki jo je ustanovil poslanec SDS Anže Logar, so na sinočnji seji upravnega odbora soglasno odločili, da se ne bodo podali na evropske volitve.

Odločitev je sledila burnemu dogajanju znotraj stranke SDS v preteklih mesecih, ki je sledilo Logarjevemu odstopu z mesta predsednika sveta SDS in njegovim večkratnim zagotovilom, da sam na volitvah v evropski parlament ne namerava kandidirati. NI pa bilo jasno, ali bo na volitvah vseeno nastopila njegova Platforma sodelovanja.

Kaj so zapisali v Logarjevi platformi?

"Na upravnem odboru je bila sprejeta soglasna odločitev, da Platforma Sodelovanja na volitvah v Evropski parlament ne bo nastopila, bo pa s svojimi aktivnostmi v tem času spodbujala razpravo o EU temah tudi s ciljem spodbujanja udeležbe na volitvah," so v Platformi sodelovanja po današnji seji zapisali na Facebooku.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Upravni odbor stranke je sicer na srečanju razpravljal tudi o napovedanih regijskih srečanjih platforme, naslednji okrogli mizi in programu za gospodarsko okolje, so zapisali pri N1.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord