P.M. | 10. 11. 2022, 07:00

Šport, zaradi katerega jih je Anže Logar dobil po zobeh

Žiga Kalan

Predsedniški kandidat v sebi skriva veliko skrivnosti, med drugim to, da igra violončelo ter da se je že dvakrat podal na znano romarsko pot Santiago de Compostela. Kje pa jih je skupil?

"Boks mi je bil kot borilni šport vedno zanimiv, prav tako karate, ki sem ga začel trenirati takoj po tem, ko sem nehal igrati violončelo," je Anže Logar v intervjuju povedal naši novinarki. Najprej je poskušal s karatejem, boksu se je posvetil šele kasneje, ko je končno zbral dovolj poguma za kontaktne športe.

Posvečal se mu je kar 15 let

Potem ko je prebral knjigo staroste slovenskega boksa Janeza Galeta z naslovom Boks: skrivnosti plemenite umetnosti, je tega obiskal v njegovem klubu na Taboru in začel trenirati. A pri tem precej bojevitem športu ni ostal nepoškodovan. Kot je povedal za naš portal, ima zaradi boksa zlomljen zgornji sprednji zob.

"Vedno sem govoril, da jih pri boksu dobiš, vprašanje je le, kdo jih dobi več (smeh, op. p.)." 

Kljub temu pravi, da je v boksu izredno užival, izbrani šport pa je opustil, ko je leta 2015 postal poslanec.

Hribi so njegov drugi dom, družina največji podvig 

Danes se najbolje počuti v naravi, predvsem v hribih. Pristen stik z naravo mu pomeni ogromno, ne glede na to, ali se v višave poda sam ali z bližnjimi: "Če si z ljudmi, s katerimi se razumeš, še toliko bolje. Če pa nisi z nikomer, to ni razlog, da ne greš."  

Kot oče hčerkama, starima 5 in 8 let, si kljub natrpanemu urniku vedno vzame čas za družino. Skupaj so dosegli že vsaj dva vrhova, na domačem kavču si najraje ogledajo kakšno risanko. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol