R.S. | 15. 7. 2023, 13:33

Dobrosrčnež po neurju priskočil na pomoč: že več dni brezplačno popravlja strehe

Facebook/Gradbeni Servis Tajci Vehabovic

Slovenci smo dokazali, da v najtežjih trenutkih znamo stopiti skupaj. 

Četrtkovo neurje je povzročilo ogromno materialne škode, številni prebivalci pa so se odločili priskočiti na pomoč. Eden izmed njih je tudi Edis Vehabović, lastnik gradbenega podjetja Gradbeni servis Tajči Vehabović, s sedežem v Stogovcih, poroča Mariborinfo. Vehabović s svojo ekipo pomaga popraviti več poškodovanih streh po Apaški dolini. 

Vehabovič pravi, da seveda ni mogoče popraviti strehe, če je bila v celoti uničena tudi strešna konstrukcija, vendar želijo vseeno pomagati pri popravilu strešne kritine. 

Neurje je razdejanje povzročilo vse od Bovca oziroma Posočja, preko Gorenjske, Koroške, celjske in savinjske doline, Mariborskega in v Prekmurju. Najhuje je bilo prizadeto območje Krškega, kjer je močno poškodovanih veliko objektov. V vasi Gorenja Lepa je padala celo 12-centimetrska toča. S tem je bil izenačen rekord najdebelejše toče iz Črnomlja leta 2018.

V četrtek so tudi narasle številne reke v zahodnem, osrednjem in severovzhodnem delu države, v Cerknem so utrpeli silovite hudourniške poplave, ki so močno prizadele naselje ter okolico. Tam se je zaradi narasle vode oglasila tudi sirena za splošno nevarnost. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol