3. 4. 2023, 20:16 | Vir: STA

Pripravite se: Arso izdal rdeče opozorilo, kaj nas čaka?

Profimedia

Vetrovno vreme se bo nadaljevalo, a pred nami je še ena vremenska nevšečnost.

Zaradi ohladitve bodo v torek najnižje jutranje temperature od -4 do 0 stopinj Celzija. Možno je pričakovati povečano tveganje za morebitne poškodbe zaradi pozebe na kmetijskih rastlinah, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Do torka zjutraj velja rdeče opozorilo, saj lahko burja v sunkih preseže hitrost 120 kilometrov na uro.

Vetrovno bo tudi drugod po Sloveniji, na vzhodu Slovenije lahko sunki severnega vetra danes zvečer in v prvem delu noči na torek presežejo hitrost 70 kilometrov na uro. Burja bo v torek dopoldne začela slabeti, so še zapisali na Arsu.

Tudi v nadaljevanju tedna se bodo jutranje temperature zraka več dni zapored spuščale pod 0 stopinj Celzija in tako ogrozile razvijajoče se cvetove sadnih rastlin in zelenjadnice na prostem. Večja nevarnost za pozebo je v zatišnih legah, kjer bo slabša prevetrenost, so pojasnili na Arsu.

Dodali so, da lahko škodo zaradi pozebe utrpijo tudi drevesa akacije, ki predstavljajo pomembno čebeljo pašo. Ob tem so svetovali še prekritje zgodnje zelenjave s kopreno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord