8. 4. 2022, 17:28

MUHASTO aprilsko vreme: kaj nas čaka ta konec tedna?

Profimedia

V pomlad smo že krepko zakorakali in čeprav je to za marsikoga najlepši čas v letu, je vremensko tudi najbolj nepredvidljiv. Pripravite se na pestro dogajanje in spremembe!

Pred nami je vremensko pester in nepredvidljiv vikend, zato boste morali z daljšimi kolesarjenji po soncu in piknikih v parku še nekoliko počakati.  

Stopinje se bodo čez vikend gibale med 10 in 17 stopinj Celzija, kakšno temperaturo manj bodo termometri pokazali le na skrajnem severu države. Po poročanju Arsa lahko pričakujemo tudi močnejši veter. V nedeljo pa se bo vreme vendarle nekoliko razjasnilo, a bo kljub temu mrzlo in oblačno. 

Izdan oranžni alarm 

V soboto bo predvsem pod Karavankami in ponekod v severovzhodni Sloveniji severni veter lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Sunki burje na Primorskem bodo pozno popoldne in zvečer na izpostavljenih legah dosegli hitrost okoli 100 kilometrov na uro. Agencija za okolje je zato izdala oranžni alarm.

Lahko pričakujemo tudi sneg? 

Meja sneženja se bo ponekod lahko spustila do nižin, predvsem v južni in zahodni Sloveniji, kjer bodo padavine najizrazitejše in se bodo zadržale tudi najdlje časa, za krajši čas lahko spustila do nižin. 

Na Notranjskem, Kočevskem in Gorenjskem bo nad okoli 600 metrov nadmorske višine v kratkem času lokalno lahko zapadlo tudi več deset centimetrov snega. 

Povsem po nižinah snežne odeje ne pričakujemo, le tu in tam se lahko pojavi kakšen centimeter ali dva snega.

Zato vam za ta vikend priporočamo, da si naredite čaj, se zavijete v toplo odejo in se prepustite zgodbi knjige, ki jo prelagate že toliko časa. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord