N. Vo. | 20. 3. 2024, 07:00

Se pripravljate na maturo in imate težave z matematiko? Slovenca ponudila izjemno rešitev (na voljo je vsem)

posnetek zaslona/YouTube

Slovenski inštruktor matematike je s pomočjo umetne inteligence ustvaril izjemno orodje za pomoč pri pripravah na maturo.

Najbolj znan slovenski inštruktor matematike Andrej P. Škraba je svoje razlage na YouTubu, s pomočjo katerih se že več kot desetletje učijo učenci, dijaki in študentje, še nadgradil. S pomočjo umetne inteligence je ustvaril inštruktorja matematike, ki je dostopen vsem.

"Astra AI je najnaprednejši AI inštruktor, ki za poučevanje matematike izkorišča moč umetne inteligence. Na voljo je vsem, ki bi si radi pomagali pri učenju matematike in je mnogo cenejši od klasičnih inštrukcij," svoj projekt, ki je luč uzrl pred skoraj pol leta, opisuje Andrej P. Škraba. 

Spletni inštruktor, ki sta ga zasnovala s Klemnom Selakovičem, sta nadgradila in pred dnevi sporočila, da je dijakom, ki se pripravljajo na maturo, po novem na voljo posebna različica Matura AI. Novo orodje za pripravo na maturo iz matematike je opremljeno z najnaprednejšim modelom umetne inteligence in naučeno z rešitvami in postopki maturitetnih pol zadnjih 20 let. Na spletni strani Astra AI je po ugodni ceni dostopen praktično vsem.

Matura AI se osredotoča na temeljito analizo in reševanje maturitetnih nalog, pri čemer sta dva profesionalna inštruktorja skoraj dva meseca natančno rešila 500 nalog, katerih rešitve in postopki so služili kot osnova za učenje najnaprednejšega jezikovnega modela GPT-4 Turbo. Rezultat je orodje, ki lahko dijakom ponudi ne samo rešitev, ampak tudi podrobne razlage in metodološke nasvete za vsako nalogo, razdeljene pa so po 17 ključnih tematikah, ki se pojavljajo na maturi, je v zgodbi na Instagramu razkril Klemen Selakovič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Astra AI (@astra_ai_official)

Pri vsakem sklopu vaj je dodana tudi Škrabova razlaga relevantne snovi. Edinstvena značilnost Astre AI pa je, da program zazna, ko dijak pride do pravilne končne rešitve, in mu nalogo označi s kljukico, hkrati pa mu ob reševanju ponuja neomejeno pomoč in podporo, kjerkoli in kadarkoli se znajde v težavah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Astra AI (@astra_ai_official)

Vendar pa se ambicije in inovativnost Astre AI ne ustavijo pri zagotavljanju vrhunskih inštrukcij. Klemen Selakovič je v svoji objavi poudaril tudi izjemno obljubo: če dijak s pomočjo Astre AI ne uspe opraviti mature, mu bosta avtorja vrnila denar. 

Ker so inštruktorji marsikateremu učencu ali dijaku finančno nedostopni, je ta projekt edinstvena rešitev. "Še vedno dajeva štipendije za otroke iz finančno ogroženih družin, ki si klasičnih inštrukcij ne morejo privoščiti," je v Instagram zgodbi zapisal Klemen Selakovič. Tem otrokom so njune storitve na voljo brezplačno. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord