R. K. | 4. 4. 2023, 09:23

Astronomska vsota za Pahorjevo katrco: končni znesek samo v enem dnevu še za več tisoč evrov višji

Profimedia/Instagram/katra_potuje/Borut Živulovič/Bobo/fotmontaža

Kmalu bo znan novi lastnik najbolj znanega avtomobila v Sloveniji, ki ga bo izžrebal sam nekdanji predsednik.

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor se bo danes v Dravogradu udeležil prireditve ob zaključku dobrodelne akcije Katra za dober namen - drugi krog, kjer bo izžrebal novega lastnika najbolj znanega slovenskega vozila. Katrca je do danes za dobrodelene namene zbrala že več kot 260.000 evrov, so na Facebooku sporočili člani družine Fratar.

Dobrodelna dražba Katra za dober namen, ki jo je v začetku leta organiziral nekdanji predsednik, se je končala 15. februarja. Na njej je najvišji znesek ponudila družina Fratar, ki je avto odkupila za 60.000 evrov. Celotno kupnino je Pahor podaril organizacijama, ki skrbita za otroke, obolele z rakom - Inštitutu Zlata pentljica in Društvu Junaki 3. nadstropja.

Presegli so vsa pričakovanja

Novi lastniki vozila so se odločili, da bodo zbiranje sredstev za dober namen nadaljevali. Ves marec so na računu območnega združenja Rdečega križa zbirali prispevke donatorjev, zbrana sredstva pa bodo tudi oni podarili omenjenima organizacijama ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Akcija družine Fratar je presegla vsa pričakovanja, saj je bilo do 3. aprila zbranih kar 260.093,94 evra.  

Instagram/Borut Pahor

Akcija se bo zaključila z žrebanjem novega lastnika ob 15. uri v Dravogradu. Iz bobna, v katerem bodo lističi z imeni vseh, ki so v akciji donirali sredstva za dober namen, bo nekdanji predsednik države na željo družine Fratar izžrebal dobitnika, ki bo postal novi lastnik najbolj znanega slovenskega avtomobila, ki je postal znan tudi kot najdražja katra v zgodovini.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord