15. 5. 2024, 09:56 | Vir: STA

Zdaj je uradno: ljubljanski hotel prodan srbski družbi Agromarket

Facebook/Austria Trend Hotel Ljubljana

Hotel ponuja 214 sob in 12 apartmajev, restavracijo, fitnes, center dobrega počutja, konferenčni center ter podzemno garažo.

Družbi Peakside Capital in Generali Investments sta ljubljanski Austria Trend Hotel prodali srbski družbi Agromarket, poroča spletni portal Property Forum. Agromarket je po navedbah Financ v Sloveniji že lastnik Semenarne Ljubljana.

Peakside Capital in Generali Investments sta hotel prodala v imenu sklada Generali Adriatic Value Fund, ki je imel hotel v lasti prek družbe AVF Hotel. Prevzem slednje je družba Agromarket s sedežem v Kragujevcu, ki je po navedbah Financ v lasti srbskega poslovneža Dušana Mojsilovića, pri varuhu konkurence priglasila konec lanskega leta.

Štirizvezdični hotel, ki ga je sklad Generali Adriatic Value Fund kupil leta 2019 od avstrijske družbe CA Immo, se nahaja ob severni ljubljanski obvoznici. Po podatkih z njegovih spletnih strani ponuja 214 sob in 12 apartmajev, restavracijo, fitnes, center dobrega počutja, konferenčni center ter podzemno garažo.

Zanimanja vlagateljev za hotel je bilo po celoviti prenovi in podaljšanju pogodbe z upravljavcem precej, je za Property Forum dejal vodja upravljanja portfelja za regijo srednje in vzhodne Evrope pri Peakside Capital Advisors Christopher Smith. "Prodaja predstavlja popolno realizacijo tega našega naložbenega projekta," je dodal.

Sklad Generali Adriatic Value Fund, ki ga upravlja Generali Investments, ima v portfelju med drugim tudi ljubljanski poslovni stavbi Tivoli Center in Stekleni dvor ter trgovski center Arkadia v Domžalah.