R. K. | 18. 1. 2023, 16:44

Balkanski telekomunikacijski operater se je uvrstil med 20 največjih globalnih podjetij

Profimedia

Uspešno podjetje je v lasti skupine United Group, ki je močno prisotna tudi v Sloveniji.

Skupina United Group, ki je vse bolj prisotna tudi v slovenskem prostoru, s svojimi družbami žanje tudi izjemne mednarodne uspehe. Bolgarski telekomunikacijski operater Vivacom, ki je del skupine, se je letos pridružil skupini največjih globalnih podjetij.

Družba Vivacom se je po podatkih raziskave Top Teleport Operators 2022, ki jo je objavila organizacija World Teleport Association (WTA), znašla na prvem mestu po rasti prihodkov od satelitskih storitev za poslovne stranke. Po osvojenem prvem mestu na lestvici Fast 10, kamor so uvrstili najhitreje rastoče operaterje, se je družba letos uvrstila še na lestvico Global top 20, na kateri je razvrščenih 20 največjih globalnih podjetij

Lestvico pripravljajo na podlagi prihodkov od vseh prilagojenih virov komunikacij, kar vključuje operaterje središč za satelitske komunikacije in flot satelitov.

Profimedia

Pridobili najvišji certifikat

Po vrsti novih naložb v razvoj zemeljske postaje Plana Earth, osredotočenih na storitve za poslovne stranke, je Vivacom leta 2021 od WTA prejel tudi polni certifikat Tier 4, ki velja za najvišji možni certifikat na področju storitev središč za satelitske komunikacije. Plana Earth se s tem uvršča med najsodobnejše objekte te vrste na svetu.

Po besedah izvršne direktorice skupine United Group Victoriye Boklag dosežek družbe Vivacom dokazuje, da lahko s pravo strateško vizijo, usmerjenimi naložbami in visoko strokovno usposobljenostjo ekipe na lokalni ravni postavljajo globalne standarde. "Veseli nas, da uspeh naše ekipe v Bolgariji priznavajo tako stranke kot naša panoga," je povedala.

Profimedia

Prisotnost skupine United Group v Sloveniji

Vivacom je v razvoj svojih satelitskih storitev za poslovne stranke v zadnjih desetih letih vložil več kot 10 milijonov evrov in okrepil svoja partnerstva z največjimi satelitskimi operaterji in ponudniki vsebin.

V Sloveniji v sklopu skupine United Group poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine Več, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord