R.S. | 10. 8. 2022, 18:00 | Vir: STA

Barbutovski zapušča Ukom, namesto njega Robert Golob predlaga ...

Profimedia

Zdajšnji šef Ukoma bo v prihodnje zaposlen v kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo. Kdo ga bo nasledil?

Premier Robert Golob na mesto vršilke dolžnosti direktorice vladnega urada za komuniciranje (Ukom) predlaga nekdanjo novinarko Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Petro Bezjak Cirman.

STA

Zdajšnji šef Ukoma Dragan Barbutovski bo v prihodnje zaposlen v kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo.

V kabinetu predsednika vlade so dogajanje pospremili s pojasnilom, da so stranke vladne koalicije že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Ukom.

Bobo

Predsednik vlade zato na mesto v. d. direktorice Ukoma predlaga nekdanjo novinarko RTVS, sedanjo poklicno predsednico sveta delavcev RTVS in predstavnico zaposlenih v nadzornem svetu RTVS.

Več informacij bo znanih tekom tedna

Vlada bo o zamenjavi na čelu Ukoma predvidoma odločala v prihodnjih dneh. Informacijo, da sedanji v. d. direktorja Ukoma Barbutovski, ki ga je vlada imenovala na prvi seji 1. junija, po dobrih dveh mesecih odhaja s tega položaja, so sicer danes v kabinetu predsednika vlade potrdili.

Prvi je neuradno informacijo o odhodu Barbutovskega objavil Dnevnik, ki kot razlog navaja spor znotraj največje vladne stranke Gibanje Svoboda. Po navedbah časnika naj bi šlo za rezultat različnih pričakovanj glede načina in metod dela.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol