13. 7. 2023, 15:34 | Vir: STA

Bešič Loredan ni več minister, vse je povedal v pisni izjavi, poudaril je ...

Borut Živulovič/Bobo

Njegov položaj je začasno prevzel premier Robert Golob.

Zdaj že nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se ni udeležil današnje seje DZ, na kateri so se poslanci seznanili z njegovim odstopom. S tem mu je prenehala ministrska funkcija, vodenje zdravstvenega resorja pa je začasno prevzel premier Robert Golob. Prav Golob je bil tisti, ki mu je zaradi različnih pogledov na delovanje javnega zdravstva v podpis ponudil odstopno izjavo, čeprav so v Svobodi še do nedavnega zatrjevali, da Bešič Loredan uživa podporo stranke.

Borut Živulovič/Bobo

Slovo od položaja s pisno izjavo

Sodelavkam in sodelavcem na ministrstvu za zdravje se je Bešič Loredan zahvalil "za izjemno požrtvovalnost in vse opravljeno delo, ki je po koalicijsko usklajenih korakih sledilo cilju transparentnega, kakovostnega in učinkovitega zdravstvenega sistema ter zdravstvene blagajne v najvišjo korist pacientov"

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kaj si po njegovem zasluži Slovenija?

"Prav posebna zahvala vsem državljankam in državljanom, ki so nam izkazovali podporo, zavedajoč se nujnosti strukturnih sprememb slovenskega zdravstva. Slovenija si po 30 letih zasluži prenovo vseh nivojev zdravstvene mreže, ki bo temeljila na najboljših praksah iz tujine, čemur mora biti zavezan kdorkoli bo prevzel vodenje te pomembne naloge," je še zapisal v izjavi, ki so jo poslali z ministrstva za zdravje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord