R. K. | 1. 5. 2023, 11:55

Bizarno: za vrtoglav znesek naprodaj le ena soba v ljubljanskem stanovanju (prodajalec postavil tudi pogoj)

Tina Kosec/Bobo/Profimedia/fotomontaža

Situacija na nepremičninskem trgu je vse prej kot rožnata. Nekateri slovenski lastniki stanovanj pa so šli s svojimi čudaškimi ponudbami čez vsako mejo.

Cene stanovanj v Sloveniji, še posebej v Ljubljani, letijo nebo, nad (ne)primernostjo nekaterih slovenskih neprimičninskih oglasov, ki po mnenju marsikoga presegajo vse meje, pa se zgražajo celo v tujini. Tokrat je po Twitterju zaokrožila objava, v kateri je ogorčena uporabnica delila oglas za ne ravno veliko sobo v ljubljanskem bloku, ki je po njenih navedbah na prodaj neodvisno od drugih delov stanovanja. Prodajalec zanjo zahteva visok znesek.

Večini se to zdi neverjetno

Uporabnica je v objavi oznanila, da se je Ljubljana ponovno izkazala najslabše in delila oglas z ene od slovenskih nepremičninskih spletni strani. V njem prodajalec ponuja 12,8 kvadratnih metrov veliko sobo v Šiški za kar 65 tisoč evrov.

Soba naj bi bila del večjega stanovanja, njen novi lastnik pa si bo moral kopalnico deliti z ostalimi stanovalci. "Ponavljam, prodaja se en del stanovanja za 65 tisoč evrov," je poudarila v objavi, na katero se je odzvalo več uporabnikov, ki večinoma ne morejo verjeti, da takšen oglas tudi v resnici obstaja, še bolj neverjetno pa se jim zdi, da bi bil kdo takšno sobo pripravljen tudi kupiti.

Opremljena in obnovjena v petem nadstropju

A oglas je še kako resničen. "Prodamo svetlo sobo v Šiški, na mirni lokaciji, s kletnim prostorom, z veliko skupno teraso in s souporabo kopalnice," je na strani Nepremicnine.net ob fotografijah sobe zapisal prodajalec. Sobo je opisal kot opremljeno in v celoti prenovljeno ter dejal, da se nahaja v petem nadstropju urejenega bloka.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Tina Kosec/Bobo

"Ob bloku se nahaja park z otroškim igriščem. V bližini se nahaja vsa infrastruktura, ki jo aktivno življenje zahteva. Za ljubitelje narave je v okolici dovolj zelenih površin za sproščanje in rekreacijo," je zapisal.

Kupec bo moral upoštevati pogoj prodajalca

Po besedah prodajalca naj bi bila soba primerna za par, samsko osebo ali investitorje. Ob tem je dejal, da bo nepremičnino prodal najboljšemu ponudniku in dodal še pogoj, da kupec prevzame del stroška prodaje nepremičnine. In sicer dva odstotka. 

To pa ni edini tovrsten oglas. Ista uporabnica je poiskala še več podobnih in jih delila v komentarjih pod objavo. "Vem, da mislite, da se hecam, ampak ljudje resnično prodajajo samo eno sobo," je ob tem zapisala. Iz še treh oglasov, ki jih je delila, je razvidno, da so posamezne sobe v slovenski prestolnici na voljo v cenovnem razponu med 59 in 85 tisoč evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol