1. 4. 2024, 14:40 | Vir: STA

Na vseslovenskem blagoslovu motorjev in motoristov tudi Nataša Pirc Musar

Borut Živulovič /Bobo

V Mirni Peči na Dolenjskem so ob današnjem velikonočnem ponedeljku pripravili 26. tradicionalno vseslovensko srečanje motoristov z blagoslovom motorjev in motoristov.

Srečanja, ki se ga je v preteklih letih udeležilo tudi več kot 10.000 motoristov iz Slovenije in tujine, se je udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar

"Veseli smo, da nas letos počasti s svojim prihodom predsednica republike, ki je, kot vemo, tudi sama motoristka. Izhaja torej iz naših vrst, zato nam je v čast, da nas bo nagovorila," je za STA povedal predstavnik organizatorjev Leopold Pungerčar iz Motokluba Trebnje.

Borut Živulovič /Bobo

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli kot običajno po praznični maši ob 11. uri.

Borut Živulovič /Bobo

Prireditev je potekala na velikem parkirišču pred mirnopeško cerkvijo in je namenjena srečevanju in druženju motoristov in ostalih ljubiteljev motorjev ob začetku nove motoristične sezone. "Ta blagoslov nam veliko pomeni, tako vernim kot nevernim," je povedal Pungerčar.

Z dogodkom želijo na začetku motoristične sezone opozoriti tudi na prometno varnost.

Borut Živulovič /Bobo

To je v nagovoru storila predsednica Pirc Musar, tudi sama motoristka. "Velika odgovornost je na nas motoristkah in motoristih. Smo bolj ranljivi v prometu, zato moramo biti toliko bolj previdni ... Rada bi vas prosila, da greste s premislekom in trezno na cesto, da pazite nase in na vse ostale udeležence v prometu. Želim si, da vsi skupaj sledimo cilju nič - nič mrtvih, nič hudo poškodovanih," je dejala.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel