N. V. | 25. 5. 2023, 07:00

Bo deževnemu maju sledil sončen junij? Poglejte, kakšno vreme lahko pričakujemo prihodnji mesec

Profimedia

Letošnji maj je bil precej hladen in mnogi komaj čakamo na lepše vreme. Se nam bodo želje uresničile že kmalu?

Letošnji maj je deževen in hladen – je hladnejši od dolgoletnega povprečja. Vstop v letošnje poletje bo razočaral tiste, ki imajo radi res toplo vreme.

Kakšno bo vreme do konca maja?

Do konca meseca pričakujte še kakšno dežno kapljo, prav tako bo pihalo. A ne bo prehudo. V drugi polovici tega tedna bo bistveno bolj stabilno vreme s precej sonca in malo možnosti za plohe in nevihte.

Temperature bodo čez dan sicer nekoliko nižje kot v preteklih dneh, saj bo zlasti v petek in soboto pihal severovzhodni veter, ki bo v soboto popoldne oslabel. V nedeljo bo pretežno jasno, čutiti bo še nekaj vetra.

Profimedia

V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Pihal bo šibak severovzhodni veter, najvišje temperature bodo med 22 in 28 stopinjami Celzija.

Kakšno vreme bo junija?

Letošnji junij bo prinesel ogromno padavin južnemu delu Evrope. Nad Srednjo in delom Severne Evrope bo nadpovprečno toplo, Ciklon.si poroča na Facebooku.

Pri nas bo junij povsem normalen mesec oziroma ponekod nekoliko hladnejši od 1991-2020.

To pomeni, da v prvi polovici junija ne moremo pričakovati kakšnega izrazitega vročinskega vala. Temperature se bodo v povprečju gibale okoli 16 stopinj Celzija. Z drugimi besedami: čez dan bo prijetno toplo, zvečer pa bomo potrebovali pulover ali jakno.

Manj kot pol meseca lahko pričakujete sončne dni, več kot polovico dni v mesecu pa obstaja možnost, da vidimo mešanico sonca in oblakov, kdaj pa bo tudi deževalo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord