15. 6. 2022, 10:14

Bodo zaradi avstrijskega praznika na slovenskih cestah zopet zastoji?

Sta foto

V podobnih okoliščinah je do zgoščenega prometa prišlo že pred nekaj tedni. Ta scenarij pa se lahko ponovi že ta teden, saj bo v nekaterih državah ponovno dela prost dan.

Konec tedna lahko na cestah proti morju ponovno nastane gneča. V nemško govorečih deželah in na Poljskem bo namreč v četrtek dela prost dan. Zaradi tega je pričakovati, da bo promet iz Avstrije proti Hrvaški zgoščen že v sredo popoldan. Število vozil, ki bo prečkalo Slovenijo, pa se bo po pričakovanjih policistov občutno povečalo v četrtek. 

Uredništvo

Se bo gneča izpred nekaj tednov ponovila?

Gneča na cestah se je v skoraj enakih okoliščinah pojavila že pred tedni, ko so v Avstriji in nekaterih drugih državah ravno tako imeli dela prost dan, ki je padel na četrtek.

Gorenjski policisti predvidevajo, da bi se promet v četrtek zaradi velikega tranzita lahko začel ustavljati že v jutranji konici, kot se je to zgodilo nazadnje, zato voznike pozivajo k previdnosti. Predvsem naj pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah, če se zataknejo v gneči na avtocestah, pa naj vzdržujejo reševalni pas.

Bobo

Zaradi praznika v Avstriji omejitve prometa

Kot opozarjajo policisti, bo v četrtek do 22. ure v Avstriji v veljavi odredba o omejitvi prometa, zato vstop za tovorna vozila ne bo mogoč. "Tovorni promet naj se čez dan ne ustavlja na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici in naj se že sam prej izključi na počivališča. Ob zastoju tovornih vozil na koncu avtoceste je treba pustiti prostor oziroma dovolj razdalje za izključevanje vozil z avtoceste proti Hrušici," so še zapisali policisti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord