STA/P.M. | 7. 5. 2023, 18:00

Na Bohinjskem jezeru se dogaja: kmalu številne novosti, tudi glamping

Aleš Srnovršnik/Bobo

Naš naravni biser bo ponujal še več ugodja za obiskovalce, preverite, kaj vse načrtujejo.

Na podlagi pred kratkim sprejetega podrobnega prostorskega načrta bodo na območju Kampa Danica v Bohinjski Bistrici prihodnje leto začeli graditi nov sanitarni blok in glamping hiške, kasneje pa nameravajo urediti še kopališče. Občina medtem načrtuje gradnjo parkirne hiše. 

Investicije se nadaljujejo

Kot je povedal predsednik Turističnega društva Bohinj, ki je lastnik Kampa Danica, Boštjan Mencinger, podrobni prostorski načrt kampu omogoča nadaljnji razvoj. Po približno 1,5 milijona evrov vredni investiciji v Gostišče Danica, ki so jo končali leta 2021, imajo namreč v kampu pripravljenih še vrsto drugih investicij, ki jih nameravajo izpeljati v prihodnjih letih. 

Tina Kosec/Bobo

Prva in najbolj potrebna naložba je drugi sanitarni blok, je izpostavil Mencinger in pojasnil, da imajo trenutno poleg enega zidanega sanitarnega bloka še dva montažna, ki ne zadostujeta potrebam in zaželenim standardom kakovosti. Zato bodo predvidoma jeseni prihodnje leto začeli z gradnjo novega zidanega sanitarnega bloka večjih dimenzij, ki bo gostom zagotovil večjo raven udobja.

Tina Kosec/Bobo

"Glamurozni kamping" ob jezeru

Temu bo sledila postavitev šestih glamping hišk, ki bodo predstavljale povsem novo ponudbo kampa. Kot je napovedal Mencinger, bodo hiške zasnovane precej sodobno, izdelane pa bodo iz lesa ter bodo gostom ponujale več udobja in ponudbo kampa dvignile na višjo raven. Investicija v sanitarni blok in glamping hiške bo presegla milijon evrov.

Profimedia

"Ko se znova finančno okrepimo in ponovno pridobimo investicijski potencial, pa se bomo lotili ureditve bazenskega kompleksa skupaj z recepcijsko nadstrešnico, trgovino in večnamenskimi prostori," je napovedal. Pričakuje, da bo po izvedenih omenjenih investicijah kamp dosegel raven, ki si jo želijo, a je doslej še niso mogli doseči. Še naprej pa bo kamp, tako kot že v zadnjih nekaj letih, odprt prek celega leta

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol