Uredništvo | 28. 11. 2023, 10:20

V Bolgariji zaradi domnevnih povezav s teroristično organizacijo aretirali 37-letnega Slovenca

Profimedia

Evropski nalog za prijetje osumljenca je izdala naša soseda Avstrija.

V Bolgariji so zaradi suma na kriminalne aktivnosti in povezave s palestinsko organizacijo Hamas aretirali 37-letnega slovenskega državljana E. A. Po poročanju medijev so ga prijeli na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdala Avstrija, a sodišče v Sofiji zaenkrat še ni sprejelo odločitve, ali ga bodo Avstriji tudi izročili, poroča 24ur.com.

Profimedia

Niso našli povezav z Bolgarijo

Bolgarska državna agencija za nacionalno varnost je prijetega slovenskega državljana varnostno preverila, a pri tem niso našli povezav z državljani Bolgarije ali tujci, ki živijo na ozemlju države. Aretacijo so opravili na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je izdalo tožilstvo v avstrijskem Welsu, njegove domnevne kriminalne aktivnosti pa naj se ne bi imele povezav z Bolgarijo.

Profimedia

Za kakšne povezave gre, še ni znano

Prijetje 37-letnika je bilo po navedbah bolgarskega državnega tožilstva posledica koordinirane akcije, pri kateri sta sodelovala še bolgarsko notranje ministrstvo in agencija za nacionalno varnost. Tožilstvo iz Sofije namerava sodišče zaprositi, naj osumljenca zadrži v priporu, dokler ne bo znan izid postopka izročitve

Kakšne povezave točno naj bi 37-letnik imel s palestinsko teroristično organizacijo, zaenkrat še ni znano, so še zapisali pri navedenem mediju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol