R.S. | 27. 1. 2023, 10:57

Nove informacije o napadu v celjski bolnišnici: zaposleni je zaradi stresa doživel infarkt

Bobo

"Dogodek obžalujemo. Urgenca ni prostor, kjer bomo reševali vse aktualne težave zdravstva. To je treba rešiti v parlamentu. Mi hočemo samo reševati življenja," je povedal v. d. direktorja SB Celje Dragan Kovačić.

V celjski bolnišnici je v sredo bolnik poškodoval dva zaposlena - enemu je lažje poškodoval roko, drugemu je s čelnim udarcem zlomil nos. Nato je pobegnil. Na Policijski upravi Celje zbirajo obvestila v smeri suma povzročitve lahke telesne poškodbe, ki je kaznivo dejanje.

Zaposleni doživel infarkt

"Zaradi stresa ob napadu pa je eden od zaposlenih doživel infarkt," je povedal v. d. direktorja SB Celje Dragan Kovačić. "Obema zaposlenima je povzročil telesne poškodbe, pri enem izmed njiju pa je stres ob dogodku privedel do miokardnega infarkta," je dodal Kovačić. Vsi zaposleni so pretreseni. Po njegovih navedbah je zaposleni še vedno hospitaliziran, njegovo stanje pa je stabilno, poroča Siol. 

Bobo

Bolnika, ki je fizično napadel zaposlena, je obravnavala triažna sestra, zdravnik pa ga ni pregledal. "Naša sodelavca, ki sta zdaj poškodovana, sta delala v dobri veri in vsekakor nista kriva za to, kar se je zgodilo," je dejal Kovačić in poudaril, da se zaposleni zavedajo, da niso vedno najboljši, vendar pa to ne upravičuje nasilja.

Varovanje bodo v objektu dvignili na najvišjo mogočo raven. "Dogodek obžalujemo. Urgenca ni prostor, kjer bomo reševali vse aktualne težave zdravstva. To je treba rešiti v parlamentu. Mi hočemo samo reševati življenja," je povedal Kovačić.

"V času epidemije covid-19, ko smo bili nadpovprečno obremenjeni, ko je bil položaj trikrat hujši, ko so vladale izredne razmere, je bila strpnost na obeh straneh verjetno večja," je še izpostavil v. d. direktorja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.