J. Z. | 5. 8. 2022, 13:19

Kaj je Borisa Johnsona tako očaralo, da je za poročno potovanje izbral prav Slovenijo?

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Britanski premier, ki se poslavlja s tega položaja, se pri nas mudi na dopustu. K nam je prišel z ženo Carrie, s katero naj bi si našo državo izbrala za preživljanje medenih tednov. 

Razvpiti britanski politik Boris Johnson, ki je napovedal odstop s premierskega stolčka, se je po informacijah časnika The Times v sredo odpravil na dopust. Z ženo Carrie se je odpravil na poročno potovanje, ki ga po poročanju britanskega časnika preživljata v Sloveniji. V Slovenijo naj bi priletela iz Londona, menda kar z redno linijo, poroča spletni portal N1. 

Da se res mudi v Sloveniji, je za N1 potrdilo več virov. Z vprašanji o tem so se obrnili tudi na britansko veleposlaništvo, kjer so ji, odgovorili, da gre za obisk zasebne narave, zato o tem ne morejo podati več komentarjev. 

Premier, ki je pred tedni napovedal svoj odstop, je Britancem tudi sporočil, da se bo s soprogo odpravil na dopust, državo pa naj bi vodil na daljavo

Zakonca Johnson, ki sta se konec lanskega tedna razveselila drugega otroka, sta pretekli konec tedna priredila poročno zabavo. Skrita pred očmi javnosti pa sta si večno zvestobo obljubila že lani.

Profimedia

Takrat je bilo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa v Združenem kraljestvu na poroki le 30 povabljencev, poroča N1

Spremljali so ga številni škandali

Johnson sicer se s premierskega stolčka in položaja vodje britanske konservativne stranke poslavlja po tem, ko je pred nekaj tedni odstopilo več ministrov, sekretarjev in drugih sodelavcev v njegovi vladi.

Val odstopov je sprožila vrsta škandalov, v katere je bil Johnson vpleten.

Posebej odmevna je bila tako imenovana afera Partygate, povezana z zabavami na Downing Streetu 10 v času, ko je v Veliki Britaniji veljalo zaprtje javnega življenja zaradi pandemije covida-19.

To sicer ni prvi Johnsonov obisk v Sloveniji. Tu je bil že leta 2017, ko se je kot zunanji minister srečal s takratnim zunanjim ministrom Karlom Erjavcem. Med obiskom ga je Slovenija očitno očarala, da si jo je izbral za destinacijo medenih tednov. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ