M. P. | 16. 8. 2022, 14:15

Pahor po obnovi cerkve: "Tudi v predsedniški palači je treba marsikaj poštimati ..."

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Predsednik države je dokazal, da ne pozabi na dano besedo, o čemer so se prepričali tudi prebivalci Šmarja pri Jelši. A zdaj je, kot kaže, žogica na drugi strani ... Preberite!

Ob zaključku obnove župnijske cerkve Marije Vnebovzete v Šmarjah pri Jelši, je imel slovesni nagovor tudi predsednik Borut Pahor, v katerem je poudaril pomen prostovoljnih darov in dela ljudi, ki nosijo tudi višje dobro.

Slovesnosti na nedeljo pred praznikom Marijinega Vnebovzetja se je udeležil tudi celjski škof Maksimilijan Matjaž, ki je obnovljeno cerkev blagoslovil pri dopoldanski sveti maši.

A Pahorjeva navzočnost na prireditvi v Šmarjah pri Jelši ni bila naključje. Pred petimi leti, ko se je potegoval za drugi predsedniški mandat, je faranom namreč dal obljubo o obnovi tamkajšnje cerkve. 

Predsednik Pahor se je letos februarja srečal tudi s papežem Frančiškom.

Predsednik Pahor se je letos februarja srečal tudi s papežem Frančiškom.

Profimedia

Pozor, lepa zgodbica!

Po nedeljskem obisku je predsednik države dogodek obeležil tudi z duhovito objavo na Instagramu. Zapis je začel z besedami, da gre z lepo zgodbico.

Takole pa je nadaljeval: "Pred 5 leti sem v okviru druge predsedniške kampanje hodil po Sloveniji in šel tudi skozi Šmarje pri Jelšah. Na cesti me je pričakala skupinica delavcev, ki so se lotili obnove 800 let stare cerkve Marije Vnebovzete. Pokazali so mi kako potekajo obnovitvena dela."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Obljubil sem jim, da v primeru zmage in novega mandata pridem na otvoritev in blagoslov prenovljene cerkve. Niso pozabili in so mi poslali vabilo."

Danes je bila čudovita prireditev ...

V objavi se je tudi zahvalil vsem, "posebej župnikoma g. Linasiju in g. Ratajcu ter delovodji Alešu Stoklasu, s katerim sva se vse od takrat čudovito razumela," je poudaril.

Ob tem je za konec dejal: "Vse sem povabil v Predsedniško palačo," ter šaljivo pripisal, da je tudi tam "kaj za poštimat."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord