R.S. | 8. 7. 2022, 13:27 | Vir: STA

Borut Pahor se je odzval na smrt nekdanjega japonskega premierja

Profimedia

Umor Šinza Abeja, ki je po atentatu med volilno kampanjo v mestu Nara v bolnišnici podlegel strelnim ranam, so na Japonskem in drugod ostro obsodili. Kaj je povedal naš predsednik?

Predsednik republike Borut Pahor je ob umoru nekdanjega japonskega premierja Šinza Abeja poudaril, da je Slovenija v teh težkih trenutkih solidarna z Japonsko.

Ob smrti Abeja je Pahor izrazil iskreno prizadetost in tesnobo.

Shutterstock

"Šinzo Abe je bil zelo naklonjen Sloveniji in poglobitvi vsestranskega sodelovanja med državama. Za to mu bomo še posebej vedno hvaležni. V imenu Republike Slovenije in vseh naših ljudi izražam njegovi družini, japonskemu cesarju in japonskemu ljudstvu naše sočutje, žalost in solidarnost v tem težkem trenutku," je v video sporočilu spregovoril Pahor.

Po umoru prijeli storilca

Nekdanji dolgoletni japonski premier, 67-letni Šinzo Abe, je umrl za posledicami strelskega napada na predvolilnem dogodku.

Japonska policija je medtem že prijela in identificirala 40-letnega osumljenca za napad Tecuja Jamagamija, nekdanjega pripadnika mornarice iz Nare, ter zasegla doma izdelano pištolo, ki jo je storilec uporabil v napadu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord