R. K. | 8. 10. 2022, 13:01

Borut Pahor o času, ko se je "zbudil iz nezavesti v gozdu blizu Celja"

Instagram/Borut Pahor/fotomontaža

Slovenski predsednik je v življenju doživel tudi marsikaj neprijetnega, včasih je moral celo stisniti zobe.

Predsednik Borut Pahor tik pred iztekom svojega drugega mandata na Instagramu vse pogosteje obuja spomine na predvolino kampanjo pred desetimi leti, še preden se mu je uspelo prvič povzpeti na predsedniški stolček. Svoje sledilce je tokrat opomnil, da zanj takrat nikakor "ni bilo enostavno." Še dodatno je k temu pripomogla poškodba, ki jo je staknil, ko je padel s konja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Sredi septembra pred 10 leti, bilo je v petek zvečer, sem se po padcu s konja zbudil iz nezavesti v gozdu blizu Celja", je Pahor začel svoj zapis na družbenem omrežju in pojasnil, da se je mu je kljub bolečinam nekako uspelo povzpeti nazaj na konja, ki ga je varno pripeljal do njegove domačije. "Nekaj dni sem preživel v UKC zaradi počene križnice", je predsednik kratko povzel posledice nesreče, ki mu je znatno otežila nekatere aktivnosti v takratni predsedniški kampanji. 

"Zato ni bilo enostavno 14 dni kasneje opravljati delo v slovenjgraški metal tovarni opreme", je poudaril.

Ob tem je namignil, da je bilo vendarle nekoliko lažje, ker je imel "čudovite sodelavce", ki so ga bodrili in mu pomagali pri prenašanju težkih kovinskih plošč. Podobnih trenutkov izpred desetih let se predsednik v zadnjem obdobju na Instagramu večkrat spominja. Nedavno je delil objavo, v kateri je spomnil na čas, ko je delal v frizerskem salonu, kjer je pomagal urejati pričeske resničnih strank salona. Kot je pojasnil, ni bilo tako lahko, kot je videti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol