M.P./STA | 10. 11. 2022, 19:01

Borut Pahor na Instagramu: "Prosim, preberite tole ..."

Aleksandra Saša Prelesnik/Instagram/B.Pahor/fotomontaža

Ob obisku na Slovaškem se je mudil tudi pri slovenskih vojakih, ki tam delujejo v okviru večnacionalne bojne skupine Nata. Zakaj so ga preplavila čustva?

Predsednik republike Borut Pahor se je na Slovaškem sestal s predsednico Zuzano Čaputovo, s katero je razpravljal o vojni v Ukrajini in z njo povezano energetsko krizo. Slovaškim gasilcem in vojakom pa je podelil zahvalo za gašenje požarov na Krasu.

Po uvodnih bilateralnih pogovorih sta Čaputova in Pahor obiskala kontingent Slovenske vojske, ki v kraju Lešt deluje v okviru večnacionalne bojne skupine zveze Nata. Udeležila sta se predstavitve mednarodne bojne skupine, ki ji poveljuje slovaški polkovnik Ladislav Bujarek.

Na njegovem Instagramu je kasneje nastal ta zapis: "Prosim, preberite tole. Ob obisku naše vojaške misije sem malo zares malo za hec vročil tri darilca." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

"Prvo darilce sem podelil kapetanu hokejske ekipe naših vojakov, ki so premagali favorizirane Slovake. Drugo očetu in sinu, ki hkrati služita v istem kontingentu. In tretje vojakinji, ki mi je med rokovanjem z vsemi voščila nedavni rojstni dan," je zapisal Pahor.

Poudaril je, da je bil vedno zelo ponosen, da je njihov vrhovni poveljnik in da je o njihovi predanosti, pripadnosti in vrhunski usposobljenosti od sogovornikov v tujini vedno slišal samo pohvale.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord