R. K. | 25. 12. 2022, 08:50

Borut Pahor razkril, kaj bi storil danes, če bi ga prijelo, da reče kaj porednega

Instagram/Borut Pahor

Nekdanji slovenski predsednik je iskreno spregovoril o izjavi, ki se mu je pred leti ponesrečila na ljubljanski maturantski paradi.

Kaj bo Borut Pahor počel sedaj, ko ni več predsednik? Zakaj mu je v politiki uspelo zasesti vse najvišje politične funkcije in kaj v svojih dveh predsedniških mandatih obžaluje? Vse to je razkril v nedavnem intervjuju v oddaji Ena na ena na Pop TV, kjer je bil gost voditelja Uroša Slaka.

Pred nekdanjim slovenskim predsednikom je obdobje, kakršnega ni vajen. Prvič po 32 letih je namreč ostal brez aktivne politične funkcije. Kot je povedal med gostovanjem, je v vseh teh letih opravil, kar si je zadal. "Čutim zadoščenje, začenja se novo obdobje." 

Pahor kot posebni odposlanec države?

Ponudbe, kaj bo počel v prihodnosti, je prejemal že pred iztekom mandata predsednika republike, a po lastnih besedah nanje še ni konkretno odgovarjal. Najprej si je želel do konca izpeljati mandat. Se pa govori o tem, da bi postal posebni odposlanec Slovenije za iskanje mednarodne podpore za nestalno članico varnostnega sveta ZN.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kot je dejal, bi to nalogo rade volje opravljal, a je vse odvisno od tega, kako se bo odločila vlada. Tudi, če se bo odločila nasprotno, ji tega ne bo zameril in se bo posvetil ostalim odprtim možnostim.

O svojih političnih dosežkih, v katerih je zasedel vse tri najpomembnejše funkcije v državi, je povedal, da so mu ljudje zaupali v vseh osnovnih vprašanjih, priznal pa je tudi, da je v karieri storil nekaj napak. Meni, da so mu pri uspešnem vodenju države poleg podpore vlade in ljudstva pomagale tudi pretekle izkušnje.

Kaj bi danes spremenil?

Razlog, da mu je to uspelo, pa je po njegovem še en: "Nikoli se nisem poskušal delati pametnega, ker me je to naučila moja pokojna mama. To ji je šlo na živce," je med gostovanjem v oddaji Ena na ena povedal voditelju Slaku. Dodal je, da je sam stvari vedno raje pokazal in naredil, kot pa obljubljal

Razkril je tudi, katere napake bi morda danes spremenil, če bi imel to možnost. Ena od teh je izjava, ki mu je ušla, ko se je pred leti v Ljubljani udeležil maturantske parade. Takrat je med dogodkom v mikrofon dejal: "Pleši, miška mala." Kot je povedal, bi se danes zadržal, če bi ga prijelo, da bi "rekel kaj porednega".  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord