R. K. | 13. 6. 2023, 10:40

Borut Pahor razkril, kako se je pred Berlusconijem žrtvoval za milijon evrov (zgodba je neverjetna)

Profimedia/fotomontaža

Nekdanji slovenski predsednik je z javnostjo delil prigodo, ki je marsikoga pustila odprtih ust.

Smrt nekdanjega italijanskega predsednika vlade Silvia Berlusconija je močno odmevala tudi v Sloveniji. Na Twitterju se ga je spomnil tudi nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor, ki je podrobneje razkril, kako je prispeval k temu, da je Berlusconi pred leti slovenski manjšini v Italiji pomagal z milijonom evrov.

Profimedia

Po Pahorjevih besedah se je zgodilo takole: "Po moji izvolitvi za predsednika vlade sem na prošnjo slovenske manjšine prvič po telefonu poklical italijanskega predsednika Berlusconija. Prosil sem ga za razumevanje in pomoč."

Moral je priznati, da je Berlusconi lepši

Berlusconi mu je na to odgovoril z besedami, ki jih najbrž tudi prekaljeni politik Borut Pahor ni pričakoval. "Rekel je: 'Dragi moj, tvojo fotografijo imam na zaslonu pred seboj. Če rečeš, da sem sicer starejši, a lepši od tebe, ugodim tvoji prošnji.'" Če gre verjeti besedam nekdanjega predsednika, se je žrtvoval: "Jaz sem priznal, on pa je držal besedo."

Profimedia

Zaradi zapisa, ki morda zveni nekoliko na meji z verjetnim, so se nekateri uporabniki vpašali, ali niso Pahorju nemara vdrli v Twitter račun. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol