R. K. | 28. 9. 2022, 06:00

Borut Pahor na tradicionalnem teku po New Yorku: spremljali so ga "super ameriški varnostniki"

Instagram/Borut Pahor

Slovenski predsednik je obisk Amerike, kjer se je udeležil letošnjega zasedanja OZN, izkoristil za rekreacijo na ulicah znamenitega velemesta. A lovile so ga prav posebne varnostne sile ...

Da je predsednik republike Borut Pahor velik športni navdušenec, je že znano. Trenutno se mudi v New Yorku, kjer je imel pred dnevi govor v Generalni skupščini Organizacije združenih narodov (OZN), prosti čas pa je med obiskom ZDA izkoristil za športne aktivnosti. Skupaj s svojimi varnostniki se je podal na tek po središču znamenitega ameriškega velemesta.

Predsednik je na svojem Instagram profilu delil fotografije, na katerih je videti, kako v skupini varnostnikov teče po ulicah in parkih New Yorka. Ob tem je pripisal, da gre za "tradicionalni tek okoli Manhattna, ob East Riverju in reki Hudson ter po Centralnem parku".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Ob tem je izpostavil, da ga spremljajo tudi "super ameriški varnostniki", kakor je imenoval moške, ki v skupini tečejo skupaj z njim. Omenil tudi naše varnostnike, ki so ga spremljali z izposojenimi kolesi. Eno je imelo napis "Roglič", kar se je Pahorju zdelo "precej kul". Slovenski predsednik se je ob robu letošnjega zasedanja OZN v New Yorku srečal tudi z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom in njegovo soprogo Jill. Srečanje je na Instagramu opisal kot zelo prijetno.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije