A. B. | 12. 4. 2022, 15:58 | Vir: STA

Borut Pahor v pogovoru z ukrajinskimi begunci. Bodo njihove PROŠNJE uresničene?

Profimedia

V hiši Slovenske filantropije v Ljubljani so zatočišče pred vojno poiskali begunci iz Ukrajine. Prostovoljci se jim trudijo ponuditi zavetje, ki ga močno potrebujejo. Prisluhnil jim je tudi predsednik države. 

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Viško hiško - hišo Slovenske filantropije v Ljubljani. Ob obisku si je ogledal zaposlitveni sejem za begunce iz Ukrajine, ki so zatočišče pred vojno našli v Sloveniji, in se seznanil z aktivnostmi pri pomoči beguncem, so zapisali v predsednikovem uradu.

Tako predstavniki Slovenske filantropije kot begunci iz Ukrajine so mu zaupali težave in skrbi, s katerimi se soočajo. Predsednik pa jih je zaprosil, naj jih zapišejo.

Pripravljeni seznam bo naslovil na pristojne v upanju, da bi nekatere praktične rešitve lahko poiskali že do prihodnjega tedna, ko bodo na njegovo povabilo prišli na obisk v predsedniško palačo.

Kot so dodali v uradu, dogodek Boršt, iftar in dobrodelnost poteka v okviru vseslovenske prostovoljske akcije Slovenske filantropije Dan za spremembe s tokratnim geslom Soustvarjajmo skupnost. Glavnina letošnjega Dneva za spremembe je sicer potekala v soboto.

Predsednik Pahor je po navedbah urada septembra 2015 sodeloval v prostovoljski delovni akciji Vračamo družbi - teden korporativnega prostovoljstva, ki jo je v sodelovanju s Slovensko filantropijo organizirala Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji. Skupaj s številnimi prostovoljci in diplomatskim zborom je tedaj pomagal pri obnovi hiše,  kateri ima danes svoje prostore Slovenska filantropija.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ