N. Vo. | 16. 5. 2024, 20:36

Pahor do konca iskren: dogodek s službenega obiska, ki ga še danes obžaluje

Instagram/Borut Pahor/posnetek zaslona

Nekdanji predsednik je na Instagramu delil ganljivo zgodbo iz svoje politične kariere, ki ga je spremljala skoraj 30 let. 

V objavi je opisal dogodek, ki se je zgodil med njegovim službenim obiskom na Kitajskem junija 1996, ko je vodil parlamentarno delegacijo na prvi uradni obisk iz Slovenije.

Borut Pahor se spominja, da so jih kitajski gostitelji sprejeli s častmi, saj je bil to prvi uradni obisk iz Slovenije po neformalnem obisku takratnega predsednika vlade Janeza Drnovška. Med protokolarnimi uslužbenkami je bila tudi "izjemno privlačna" mlada ženska, ki je pritegnila njegovo pozornost. Kljub temu, da mu nikoli ni vrnila pogleda, je opazil, da ga včasih opazuje s kotičkom očesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Situacija ni ostala neopažena. Slovenski veleposlanik na Kitajskem, gospod Senčar, je Pahorja diskretno opozoril, da so kitajski gostitelji zaznali njegovo zanimanje za mlado uslužbenko in da jim to ni všeč. Pahor je izvedel, da je dekle komaj končalo univerzo in da je delo v zunanjem ministrstvu zanjo beg pred revščino.

Naslednji večer se je Pahor vzdržal vsakršnega očesnega stika z dekletom, vendar je zadnji dan pred odhodom popustil in jo s kotičkom očesa spet pogledal. Mlada uslužbenka mu je namenila najlepši nasmeh, kar jih je kdaj videl, a je to očitno imelo hude posledice.

Ko je čez nekaj dni iz Ljubljane poklical veleposlanika, mu je ta povedal, da so dekle odpustili. Pahor je zapisal, da si tega dogodka do danes ni odpustil in da je čutil potrebo, da končno deli to resnično in žalostno zgodbo. Njegova objava je hitro pritegnila pozornost sledilcev, ki so izrazili podporo in sočutje.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec