N. V. | 8. 8. 2022, 09:46

Boscarol želi Fructal in Elan spraviti nazaj v slovenske roke

Bobo

Želi si lastiti večinski delež teh podjetij. "Delam na tem," je razložil, da se je že pogovarjal s trenutnimi lastniki.

Podjetnik Ivo Boscarol je za N1 razložil, zakaj ga mikata nakupa podjetij Fructal in Elan in kako mu s tem kaže. Pravi, da bi rad z delom kupnine prispeval k temu, da bi bil Fructal spet ajdovski, Elan pa slovenski.

Jugoslovanske blagovne znamke

Fructal in Elan sta slovenski blagovni znamki, na kateri smo tudi čustveno navezani. Boscarol pravi, da mu ni vseeno, da so določene blagovne znamke, ki so Slovencem veliko pomenile, v tujih rokah.

"Pogovarjal sem se s predstavniki lastnikov navedenih podjetij, a v tem trenutku nimajo motivacije za prodajo deležev. Morda se bo ta priložnost pokazala kasneje ali pa se bom preusmeril na kakšno drugo, manj znano blagovno znamko. Delam na tem," pove.

Nove poslovne priložnosti

"Imam nekaj idej oziroma poslovnih priložnosti, ki me malo mučijo. Ena od teh je proizvodnja mesa iz izvornih celic," za N1 pove, da čeprav je njegovo življenje zaznamoval boj za čist zrak, bodo naslednji boji na drugih področjih.

"Vedno manj imamo prostora za pridelavo hrane, poleg tega živinoreja močno prispeva k povečevanju ozonske luknje," meni, da to področje potrebuje radikalno spremembo.

Postopek, kako iz izvornih celic živali v inkubatorju pridelati meso, je znan. Meso je povsem enako, le vzgojeno v laboratoriju, obenem pa nam zanj ni treba rediti živali, ki jih potem ubijemo, pa tudi ozona ne uničujemo, za N1 razlaga Boscarol.

Seveda je izzivov še veliko, med drugim obstojnost takšnega mesa, a je Boscarol prepričan, da se bo na tem področju v prihodnjih letih veliko dogajalo. "In zato bom en del kupnine namenil temu," je jasen.

"Fructal bi bil za ta projekt krasen, zaposluje živilske tehnologe, ima hladilnice … in dosegli bi lahko novo dodano vrednost, ki je v tem trenutku podjetje morda nima," še pove.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol