R.S. | 29. 9. 2023, 20:07

Milijonar z velikim srcem: eden najbogatejših Slovencev bo deset tisoč otrokom plačal vrtec

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Ustanovil je fundacijo, ki bo plačala oskrbnino za vrtec za mesec november. 

Boštjan Bandelj, ustanovitelj in direktor trgovca z emisijskimi kuponi Belektron in lansko leto četrti najbogatejši Slovenec, bo deset tisoč otrokom plačal vrtec. Ustanovil je fundacijo Boštjana Bandlja, ki je objavila razpis za plačilo oskrbnine za vrtec za mesec november do deset tisoč slovenskim otrokom, katerih starši se bodo prijavili na razpis in prejeli odobritev vloge. Čas za prijavo imajo do 19. oktobra. 

Na razpis se lahko prijavijo slovenski državljani, ki so bili rojeni leta 1990 ali pozneje ali so starši otroka, ki obiskuje vrtec v Sloveniji. Na spletni strani fundacije piše, da lahko vlogo oddajo tudi posvojitelji, rejniki in skrbniki vrtčevskih otrok. 

Bobo

Fundacija bo v obravnavo vzela tiste prijave, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Prijave bodo obravnavane in odobrene po načelu vrstnega reda (tisti, ki prej odda pravilno in popolno prijavo ima prednost). Ko bo odobrenih 10 tisoč vlog, se nadaljnje pravilne in popolne prijave, ki so prispele v odprtem razpisnem roku, uvrstijo na rezervni seznam. Prispele prijave po izteku prijavnega roka se štejejo za prepozne.

Radodaren milijonar

To sicer ni prvič, da je njegova fundacija otrokom namenila finančna sredstva. Leta 2022 je za plačilo 10.317 vrtčevskih oskrbnin namenila skoraj dva milijona evrov. Sredstva za financiranje fundacije je v celoti zagotovil njen ustanovitelj Boštjan Bandelj, ki ima premoženje v vrednosti 295 milijonov evrov, poroča Siol. 

Bobo

Bandelj je po izobrazbi diplomirani inženir elektrotehnike in diplomirani ekonomist. Pozneje je pridobil tudi znanstveni magisterij iz elektrotehnike. Leta 2008 je ustanovil podjetje Belektron, ki je v letu 2021 ustvarilo 78 milijonov dobička. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord