R. K. | 23. 2. 2023, 11:03 | Vir: STA

Boštjanu Lindavu se maje stolček: bomo dobili novega šefa policije?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Obetalo naj bi se več kadrovskih menjav, nov notranji minister pa naj bi svojo ožjo ekipo predstavil v kratkem.

Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar naj bi aktualnemu v. d. direktorja Boštjanu Lindavu na jutranjem sestanku že sporočil odločitev o zamenjavi v vrhu policije, poroča več medijev. Menjava je sicer pričakovana. Mediji ob tem ugibajo o nasledniku, favorit naj bi bil Darko Muženič. Po neuradnih informacijah Večera "sta se Poklukar in Lindav razšla v korektnem duhu".

Predsednik vlade Robert Golob je v sredo napovedal, da bo Poklukar na četrtkovi seji vlade predstavil svojo ožjo ekipo. Obetalo naj bi se več kadrovskih menjav.

Žiga Živulović jr./BOBO

Imenovanja novega direktorja ni na dnevnem redu

Da bo prišlo do menjave na vrhu policije, je nakazal tudi Poklukar, ko je v torek po izvolitvi na ministrski položaj in prevzemu poslov glede usode Lindava pojasnil, da "je danes na funkciji, jutri je nov dan". Imenovanja novega šefa policije še ni na dnevnem redu seje vlade.

Manj zanesljive pa so informacije o tem, kdo bo prevzel vodenje policije. Po neuradnih informacijah več medijev najvišje kotira Darko Muženič.

Borut Živulovič/Bobo

Boštjan Lindav je položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije prevzel, ko se je oblikovala vlada Roberta Goloba. Nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar je zanj decembra predlagala poln mandat, a mu ga vlada ni podelila, so spomnili pri N1.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ