J. B. | 17. 2. 2023, 10:40

Božal jih je po različnih delih telesa in celo šeškal?! Policija bo zaslišala nekdanjega državnega sekretarja

Tina Kosec / Bobo

Pred desetletjem je bil že obsojen, zdaj znanemu Slovencu grozi, da se bo moral vnovič zagovarjati v zatožnih klopeh.

Policija bo po poročanju portala N1 naslednji teden zaslišala Gorazda Pereniča, nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za javno upravo, ki se otepa novih obtožb o domnevnem spolnem nadlegovanju.

Kršenje spolne nedotakljivosti?

Kot piše N1, zdajšnjega lastnika Studia D tri študentke, ki so krajši čas delale v njegovem podjetju, obtožujejo neprimernega dotikanja po različnih delih telesa, šeškanja in groženj s šeškanjem. Študentke so Pereniča policiji prijavile junija lani.

Gorazd Perenič je vse obtožbe zanikal.

Kot N1 navaja vsebino iz vabila na pogovor, mu policija očita kršenje spolne nedotakljivosti in zlorabo položaja. Študentke ob tem poudarjajo, da se je vse našteto dogajalo kljub njihovemu izrecnemu nasprotovanju.

Obsojen na pogojno kazen

To ni prvič, da se je Perenič znašel v primežu podobnih obtožb. Pred dobrim desetletjem je bil dejansko že obsojen zaradi kaznivih dejanj spolne nedotakljivosti in zlorabe položaja. Julija 2012 so mu izrekli štirinajst mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let.

Več o tem, kako se je Perenič branil ob prvih obtožbah in kakšen je njegov komentar ob tokratnih očitkih, si lahko preberete v članku, objavljenem na spletni strani N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol