Uredništvo | 18. 12. 2023, 15:23

FOTO: Božički s spustom s strehe razveselili bolne otroke, ki so jih obiskali tudi znani obrazi

Borut Živulović/Bobo

Najmlajše je poleg Božičkov skušalo razvedriti več znanih Slovencev. 

Bolne otroke, ki te dni preživljajo dneve na Pediatrični kliniki Ljubljana, so danes ob 12. uri razveselili Božički, ki so se spustili s strehe bolnišnice. Gre za tradicionalno, letos že 10. akcijo, ki jo organizira Hitradio Center, pri tem pa so jim tudi letos priskočili na pomoč jamarji Jamarske reševalne službe Slovenije (17 Božičkov) in gasilci Gasilske brigade Ljubljana (trije Božički), ki so oblečeni v Božičke trkali na okna bolnišničnih sob.

Po Spustu so se Božički skupaj z znanimi Slovenci odpravili po sobah, kjer so obdarili otroke. Z njimi so peli in jih skušali razvedriti Nipke, Challe Sale, Rok Piletič iz skupine BQL in KIKI FLY, spletna vplivnica Lucija Vrankar ter voditelja jutranjega programa Hitradia Center Vesna Ponorac in Klemen Kopina. Hitradio Center, ki je idejni pobudnik akcije, je sicer v zadnjih desetih letih s Spustom Božičkov razveselil že več sto otrok v različnih slovenskih otroških bolnišnicah.

Borut Živulović/Bobo

"Na Hitradiu Center se zavedamo, da je bolezen že sama po sebi za otroke in njihove starše neprijetna in stresna. Decembra, ki je mesec bližine in topline, si otroci še toliko bolj želijo biti v družbi svojih najdražjih, zato je bivanje v bolnišnicah še toliko težje. Prav zato želimo otrokom in požrtvovalnim zdravstvenim delavcem z našo tradicionalno akcijo polepšati praznike in jim na obraz narisati nasmeh. Zadnja leta je bila organizacija Spusta Božičkov zaradi epidemije covida-19 velik izziv, a iskrice v otroških očeh so razlog, da se tega projekta z veseljem vedno znova lotevamo. Želimo si, da bi lahko v prihodnje Spust Božičkov izvedli na otroških bolnišnicah po vsej Sloveniji," je povedal Gregor Memedović, direktor družbe Nextmedia, pod okrilje katere spada Hitradio Center.

Borut Živulović/Bobo

"Vesel sem, da ta akcija obstaja in da sem že šest let del nje. Lepo je, da lahko presenetim otroke in jim vsaj malo polepšam bivanje v bolnišnici. Ko skupaj zapojemo, se pohecamo, upam, da jim to vsaj malo pomaga na poti k hitrejšemu okrevanju," je dejal pevec Challe Sale

"Nekateri otroci so v tem prazničnem času prikrajšani, saj ne morejo biti drugje kot v bolnišnici. Prav je, da se spomnimo nanje in naredimo zanje nekaj dobrega. Za nas je to malenkost, za njih pa vse," je poudaril Nipke

"Ne znam si predstavljati, kako se počutijo otroci, ki morajo biti v prazničnem času v bolnišnicah. Čeravno se počutijo najbolj krhki, so v mojih očeh najbolj pogumni in močni. In prav zato se vedno znova z največjim veseljem odzovem povabilu k sodelovanju v tej lepi akciji Hitradia Center," pa je povedal Rok Piletič iz skupine BQL. 

Borut Živulović/Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol