A. B. | 11. 7. 2022, 07:00

Brez besed! 17-letnik v le enem dnevu po poti Vlada Kreslina

Profimedia/Instagram/Marko Lovrenčec/fotomontaža

Ponarodela pesem slovenskega glasbenika je z najstnikovim podvigom dobila še en pečat. Ne boste verjeli, koliko kilometrov je prevozil v tako kratkem času. 

Le 17-letni Marko Lovrenčec iz Moravskih Toplic si je zadal prav poseben cilj - v le enem dnevu prekolesariti pot ponarodele pesmi Vlada Kreslina Iz Goričkega v Piran.

Podal se je na več kot 348 kilometrov dolgo pot. 

Kakšni so njegovi vtisi?

Kot so zapisali v Vestniku, je Marko povedal, da je bila izkušnja zanimiva in bi mu bilo žal, če se izziva ne bi lotil, pot pa je minila brez kakšnih prometnih posebnosti razen enega bližnjega srečanja z osebnim avtomobilom, ki ga je nekoliko preblizu prehiteval.

Že ko je bil v tretjem razredu osnovne šole, je z družino počitnice preživljal tako, da niso šli na morje, ampak so kolesarili po Sloveniji in spali v šotorih. 

Na poti je tudi spoznal nekaj kolesarjev, nekateri so bili nad njim tako navdušeni, da so mu na Trojanah kupili krof! 

Bolečino v kolenih je mladi kolesar sicer začutil daleč od štartne ravnine. "Sem stisnil zobe in zdržal še teh 60 kilometrov do Pirana," je povedal za Vestnik. 

Ta kolesarski podvig zanj ni prvi

Lani je Marko prekolesaril 140 kilometrov po Prekmurju, z očetom in sestro pa so že dvakrat prevozili pot z Goričkega v Piran, a seveda ne v enem dnevu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Lovrenčec (@markolovrencec)

"Prvič smo šli pred štirimi leti, ko je bila sestra stara 11 let. Oče je vedno govoril, da je najmlajša v Sloveniji, ki je prevozila to pot, zato me je na neki način tudi ta tekmovalnost gnala, da se letos sam podam na pot in jo prevozim v enem dnevu," priznava in pove, da že razmišlja o novih izzivih, poročajo v Vestniku. 

Kakšen je njegov naslednji izziv?

Želi si prekolesariti t. i. polovični ironman, kar je 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21 kilometrov teka. "Da ne bom samo doma pred računalnikom igral videoigric," navede mladenič, ki ga je za aktivno preživljanje prostega časa navdušil oče.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.