R.S. | 18. 11. 2022, 10:11

Ostali brez službe: POP TV tik pred božičem z novimi odpuščanji

Profimedia

"Prihodi in odhodi so del poslovnega procesa podjetij, tudi naše hiše, konkretnih informacij o zaposlitvah pa ne komentiramo," so povedali pri POP TV. 

Medijska hiša POP TV naj bi znova odpuščala. Mlada športna novinarka Sara Pakiž je med nesrečniki, ki jim niso podaljšali pogodbe, poroča Žurnal. Odpustili naj bi tudi enega od spletnih novinarjev, odpuščanja pa naj bi sledila tudi po drugih oddelkih. "Prihodi in odhodi so del poslovnega procesa podjetij, tudi naše hiše, konkretnih informacij o zaposlitvah pa ne komentiramo," so povedali pri POP TV. 

Odhajajo tudi znani obrazi

Vplivnica Kaja Kočevar, ki je uporabnikom družbenih omrežij znana kot vlogerka Kaya Solo, se je pred meseci podala na novo karierno pot in postala novinarka na POP TV. V objavah na družbenih omrežjih je večkrat povedala, kako uživa pri svojem delu, a očitno ni bilo vse tako rožnato.

"Zadnjega pol leta sem imela službo na Pop Inu. Ni se obneslo. Ne bom šla v podrobnosti. Zame se ni obneslo zaradi mojega duševnega zdravja in ker sem želela obdržati ta svoj posel, ki sem ga gradila zadnjih pet let," je dejala v vlogu na YouTubu. V zadnjih šestih mesecih ni imela časa in volje, da bi posnela video, do katerega bi čutila strast.

In kaj je šlo narobe? "Že prej sem povedala, da sem imela težave s socialno anksioznostjo. Veliko je bilo organiziranja in dogovarjanja z moje strani, in to z različnimi ljudmi, ki jih ne poznam. Moja socialna anksioznost tega preprosto ne zmore. Ves čas sem bila napeta. Zadnji mesec v službi sem po mojem vsak dan jokala. Vsak dan, preden sem morala v službo, sem se doma sesula," je povedala. 

Bobo/Instagram/KayaSolo/fotomontaža

Odšla je tudi Manca Turk, ki smo jo spremljali v informativni oddaji Svet na Kanalu A. Po novem dela pri medijski hiši N1. "Ekipa N1 postaja vedno močnejša: pridružila se nam je namreč odlična novinarka Manca Turk.  Njene prispevke boste lahko kmalu brali in gledali na n1info.si. Manca, dobrodošla!" so sporočili njeni novi delodajalci prek Instagrama.