R. K. | 22. 5. 2023, 07:11

Končno prihaja vreme, kakršnega smo si vsi želeli (muhasta bo le sredina tedna)

Aleksandra Saša Prelesnik

Po deževnem in hladnem preteklem tednu se nam obeta pravo olajšanje.

V prihajajočem tednu se nam obeta lepše vreme, kot smo ga bili navajeni v prejšnjem tednu, saj nas je vpliv ciklonskega območja nad severnim delom Sredozemlja dokončno zapustil. "Nad Severno Evropo se krepi območje visokega zračnega pritiska, ki sega vse do nas. Nad Sredozemljem pa se zadržuje ciklonsko območje. Od vzhoda priteka toplejši in vedno bolj suh zrak," je na Facebooku pojasnil meteorolog Gregor Skok.

Temperature bodo letnemu času primerne

Čaka nas bistveno več sonca, običajne za ta letni čas pa bodo tudi temperature. Tak tip vremena se bo nadaljeval globoko v junij. Ta teden lahko nekoliko slabše vreme pričakujemo le v sredo, ko bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. 

Ponedeljek bo večinoma sončen, popoldne lahko ponekod nastanejo krajevne plohe, tudi kakšna nevihta. Pihal bo šibak vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Temperature bodo med 21 in 26 stopinjami, na Primorskem se bodo dvignile do 28 stopinj. Sončen bo tudi torek, popoldne pa bodo ponovno nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na severu. Najvišje temperature bodo med 22 in 28 stopinjami, je pojasnil Skok.

Aleksandra Saša Prelesnik

Oblačni sredini tedna bo sledil sončen vikend

Sreda bo spremenljivo do pretežno oblačna s krajevnimi plohami in nevihtami, na severovzhodu države bo zapihal severni veter. Najvišje temperature bodo med 18 in 23 stopinjami. Sprva bo pretežno oblačen tudi četrtek, a se bo čez dan postopno zjasnilo. Nastane lahko tudi kakšna krajevna ploha. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Temperature se bodo dvignile do 23 stopinj, na Primorskem tudi do 27 stopinj.

Petek bo večinoma sončen in suh, pihal bo severovzhodni veter, ki se bo na vzhodu lahko tudi okrepil. Na Primorskem bo šibka burja. Temperature se bodo povzpele do 23, na Primorskem pa do 28 stopinj. Tudi konec tedna bo sončen, morda pa bo za stopinjo ali dve hladneje. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Tudi čez vikend bo možnost padavin razmeroma majhna, je zaključil Skok.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol