5. 4. 2024, 22:15 | Vir: STA

Čas je za Dan za spremembe: pridružite se prostovoljski akciji!

Profimedia

Slovenska filantropija letos že 15. leto prireja vseslovensko prostovoljsko akcijo Dan za spremembe. 

Glavnina aktivnosti se bo zvrstila v soboto, nekatere so že izvedli, nekatere pa potekajo danes. Prostovoljci se na današnjih denimo družijo z otroki iz dnevnega centra na Ptuju, poudarjajo pomen duševnega zdravja in izdelujejo mize iz palet.

Kot prostovoljci pri delavnicah za otroke in mladostnike iz dnevnega centra na Ptuju se preizkušajo dijaki Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj. V okviru Slovenske filantropije kot organizatorke pa v Ljubljani pod vodstvom mentorjev poteka izdelovanje miz in klopi iz palet.

V Kranju v gozdu Čirče so že dopoldne opozorili na perečo problematiko pasjih iztrebkov. "Predstavljajte si sprehod ali prosto gibanje po gozdu z vrtčevskimi otroki," so zapisali v lokalni enoti Kranjskih vrtcev. Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa Vezi s sedežem v Sežani medtem na promocijskih stojnicah v različnih krajih od Postojne do Štanjela poudarja pomen duševnega zdravja in prostovoljstva.

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala v želji po spodbujanju ljudi k aktivnemu odzivu na potrebe njihove skupnosti. Vsako leto zastavijo novo temo. Letošnji slogan je Najbolj zlata je prostovoljska lopata. Skupno bo organiziranih več kot 160 prostovoljskih aktivnosti. V njih bodo denimo čistili okolico, sadili rože in se učili tujih jezikov, je za STA povedal sodelavec pri programu prostovoljstvo v Slovenski filantropiji Jaša Rajšek.

Aktivnosti bodo potekale v več kot 70 krajih. Med organizatorji so društva, vrtci, šole, krajevne skupnosti, občine, javni zavodi in posamezniki. Po vsej državi bo skupno aktivnih več kot 525 organizacij in več kot 5700 prostovoljcev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol