A. B. | 6. 4. 2023, 12:13

Še vedno imate kune, a ne veste, kaj bi z njimi? Zamenjate jih lahko za burek

Profimedia/fotomontaža

Inovativna ideja vas ne bo le nasmejala, temveč vas bo morda spodbudila, da si privoščite masten burek, o katerem zagotovo premišljujete že nekaj časa. 

Januarja letos je Hrvaška prevzela evro. Ko si boste letos privoščili oddih na Hrvaškem, vam zato ne bo več treba menjati evrov v kune. A ker ima še vedno veliko ljudi kune v predalu, so se v poslovalnici Burek Olimpija na Bavarskem dvoru v Ljubljani domislili zanimive ideje. 

Zasnovali so domiselno akcijo Burekuna: Edina menjalnica na svetu, kjer lahko kune zamenjate za burek! To pomeni, da lahko pri njih s kunami kupite burek in si s tem prihranite pot do bančnih poslovalnic, ki še omogočajo menjavo valut. Bankovce v nekdanji hrvaški valuti v Sloveniji namreč sprejema le še Nova KMB. 

Facebook/Burek Olimpija

"Kune menjamo za burek"

... so besede, ki jih lahko preberemo v poslovalnici Burek Olimpija. "Dragi moji, hrvaška kuna se poslavlja. Tiste, ki vam še ležijo doma, lahko greste zamenjat na banko, lahko pa jih pridete zamenjat za burek," pravijo v poslovalnici. "Odpiramo Burekuno, edino menjalnico na svetu, kjer lahko kune zamenjate za burek." 

"Veste, kako pravijo - raje na burek kot na banko," komično pristavijo, na njihovem plakatu pa lahko preberemo, da lahko burek dobite za ceno 23 kun

Za tem se skriva dobrodelna gesta

Ob njihovi ideji smo se spraševali, kaj bodo storili s kunami, s katerimi bodo obiskovalci plačevali. Pri Burek Olimpija so namreč znani po plemenitih gestah. Bureke so namreč že pripravljali za gasilce in tudi tiste, ki si ne morejo privoščiti toplega obroka. Tako je tudi tokrat. Kune, ki jih bodo sprejeli, bodo namenili v dobrodelne namene; družinam, ki si težko privoščijo oddih in počitnice na morju.