R. K. | 17. 1. 2023, 13:36

Če ste kupili ta dva izdelka, ju ne zaužijte! Na prodajnem mestu vam bodo vrnili denar

Žiga Živulović jr./Bobo

Več trgovin je zaradi nevarnosti za zdravje potrošnikov s svojih polic umaknilo nekatere živilske proizvode.

Z Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so sporočili, da jih je več slovenskih podjetij obvestilo o izvedbi umika oziroma odpoklica enega izmed izdelkov, saj obstaja možnost, da se na izdelku pojavi plesen, kar je lahko nevarno za zdravje potrošnika.  

Gre za fige znamke 'Suhe fige Bio', ki so pakirane v 250-gramskih vrečkah in imajo naveden rok uporabe 22. februar 2023. Dobavitelj je nemško podjetje Dennree. 

Omenjeni izdelek je bil v prodaji v trgovini VitaCare v hali A ljubljanskega BTC in v trgovini Klasa d.o.o. - Dobra misel v Lescah. Na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ob tem opozarjajo, da izdelka, če ste ga kupili in ga še hranite doma, ne zaužijte. Namesto tega ga vrnite na prodajno mesto, kjer ste ga kupili

Srdjan Živulovič/Bobo

Odpoklicali tudi francoski sir

Podjetje E'leclerc je upravo obvestilo o odpoklicu še enega izdelka, v katerem bi lahko bila prisotna bakterija Staphylococcus aureus. Gre za sir Petit reblochon de Savoie blagovne znamke Pochat&Fils, ki je na voljo v 240-gramskem pakiranju in ima naveden rok uporabe do 21. februarja 2023. Dobavitelj izdelka je podjetje Socara, ki ima sedež v Franciji.

Živilo je bilo na prodaj v trgovski verigi E'Leclerc, na voljo pa so ga imeli v poslovni enoti Maribor. Če ste kupili to živilo in ga še hranite doma, ga ne zaužijte, temveč ga vrnite na prodajno mesto, še opozarjajo v Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord