J. B. | 5. 5. 2023, 15:41

Če vas bo pot za vikend zanesla v Ljubljano, nikar ne spreglejte: obetajo se cestne zapore (imamo podrobne podatke)

Profimedia

Prvi majski vikend bodo v slovenski prestolnici zaznamovale številne prireditve.

Začetek meseca maja v Ljubljani je že desetletja rezerviran za priljubljeni pohod Pot ob žici; letos bo potekal že 65. po vrsti. A to dejansko ne bo edina športna prireditev, ki jo bo slovenska prestolnica gostila konec tedna: na sporedu bosta tudi tek trojk in dobrodelna tekaška prireditev Wings for Life.

Avtobusi bodo imeli obvoze

Vse našteto bo vplivalo tudi na ustaljene življenjske tirnice v Ljubljani, kar z drugimi besedami pomeni tudi, da bo v glavnem mestu večja gneča kot sicer, prav tako pa se obetajo določene cestne zapore.

Facebook/Pohod - Pot ob žici in Tek trojk

Kot so sporočili s sedeža Mestne občine Ljubljana (MOL), bo Slovenska cesta na odseku med Šubičevo in Erjavčevo ulico zaprta v soboto in nedeljo. V soboto bo zaprta od 5. do 15. ure, v nedeljo pa od 6. do 14. ure. Prav tako bodo po spremenjenih trasah vozili avtobusi mestnega prometa na linijah 1, 2, 3, 6, 9, 11, 19 in 27

Spremenjene trase LPP
Linije 1, 6 in 6B: Slovenska cesta, Šubičeva ulica, Bleiweisova cesta, Tržaška cesta
Linija 9: Slovenska cesta, Šubičeva ulica, Bleiweisova cesta, Aškerčeva cesta, Barjanska cesta
Linije 2, 3, 3G, 11, 11B, 19, 19 in 27: Slovenska cesta, Šubičeva ulica, Bleiweisova cesta, Aškerčeva cesta, Zoisova cesta

Mestna občina Ljubljana je dodala, da bodo mobilne zapore cest postavljene tudi na trasah obeh tekaških preizkušenj.

Profimedia

"Med 8.50 in 15. uro bodo od 30 minut do največ treh ur zaprte nekatere ceste na trasi 3.000 m teka za osnovne in srednje šole (Ob dolenjski železnici, Orlova Hladnikova, Ižanska, Gruberjevo nabrežje, Prule, Hradeckega most, Krakovski nasip, Breg, Novi trg, Gosposka ulica), ter na 12,5-kilometrskem Teku trojk (Poljanska, Litijska in Hruševska cesta, Krožna pot, Hladnikova, Ižanska in Hradeckega cesta, Grubarjevo nabrežje, Prule, Grudnovo nabrežje, Krakovski nasip in Zoisova cesta)," so pojasnili pri MOL in vse udeležence v prometu prosili za potrpežljivost.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol