R. K. | 28. 7. 2023, 16:17

Previdno, če se odpravljate v celjski mestni park: tam lahko naletite na veliko nevarnost (FOTO)

Mestna občina Celje

Nekatera drevesa lahko zaradi poškodb po neurju ogrožajo obiskovalce.

Na Mestni občini Celje opozarjajo na previdnost pri obisku mestnega parka, na katerem je nedavno neurje pustilo precejšnje posledice. Kot so zapisali, bo dve drevesi treba odstraniti zaradi poškodb.

Mestna občina Celje

Drevesa v celjskem parku sta v četrtek pregledala strokovnjaka z Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani in iz Botaničnega vrta, dr. Blanka Ravnjak in dr. Jože Bavcon, ki sta opozorila na nevarnost zaradi dveh dreves, ki sta bili poškodovani. Ostrolistni javor ob parkirišču se je izrazito nagnil proti dostopni cesti, njegove korenine pa so novo dvignjene, pri divjem kostanju, četrtem v drevoredu na zahodnem delu parka, pa so med dvema debloma opazili večje sveže razpoke, so sporočili s celjske mestne občine.

Popolne varnosti ni mogoče zagotoviti

Po jutranjem ogledu so na občini prejeli soglasje območne enote ZVKDS Celje za odstranitev omenjenih dreves. Postopek bo opravilo javno podjetje Zelenice. 

Mestna občina Celje

Na občini ob tem občane in druge obiskovalce parka opozarjajo, da v mestnem parku po neurjih ni mogoče zagotoviti popolne varnosti. Obiskovalce zato prosijo, naj bodo ob obisku parka previdni in pozorni na vsako spremembo ali nagib drevesa. Obiskovalcem med sprehodom ali tekom pod drevesi odsvetujejo uporabo slušalk, te namreč pozornost odvračajo od okolice, so zapisali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol