24. 3. 2024, 08:08 | Vir: STA

V tej slovenski občini bodo občutno izboljšali kvaliteto življenja občanov: za 1,27 milijona evrov načrtujejo ...

Profimedia

Z deli bodo zaključili do leta 2026.

Celjska občina načrtuje projekt oživitve dela Medloga in Škapinove ulice. Na obeh območjih bodo izboljšali obstoječe zelene površine in zagotovili dodatne možnosti za rekreacijske in izobraževalne dejavnosti. Projekt je na seznamu za sofinanciranje iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb, so sporočili z občine. Celotna ocenjena vrednost projekta, ki bo zaključen do leta 2026, znaša 1,27 milijona evrov. Iz omenjenega mehanizma je celjska občina zanj prejela 1,15 milijona evrov.

Kot je povedal celjski župan Matija Kovač, bodo tako uredili priljubljeni in dobro obiskani zeleni površini na obrobju Celje, ki ju številni občani uporabljajo za šport, rekreacijo in stik z naravo. "Z neinvazivnimi metodami si želimo obe območji urediti in zagotoviti dodatne možnosti za rekreacijo, izobraževanje in kakovostnejše preživljanje prostega časa," je dodal.

Na območju nekdanje drevesnice v Medlogu, ki se je v zadnjih letih zaraslo, tako načrtujejo ureditev površin za rekreacijo in trajnostno obnovitev obstoječih objektov. Ob njih bodo uredili ekološke urbane vrtove, ki jih bodo lahko najeli občani. Na Škapinovi ulici pa so glavni cilji projekta preplastitev in obnova športnega igrišča, povečanje otroškega igrišča, namestitev novih telovadnih in igralnih elementov ter zamenjava dotrajane urbane opreme.

Celjska občina je na prva povabila v sklopu omenjenega mehanizma, iz katerega bo Celju v novi finančni perspektivi skupno pripadlo približno 13 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev, lani prijavila projekte v vseh treh programskih sklopih. Gre za projekte obnove Kajuhovega doma, ta je ocenjen na skoraj štiri milijone evrov, ureditve Ceste na grad in varne šolske poti Skalna klet v vrednosti dva milijona evrov ter revitalizacije dela Medloga in Škapinove ulice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord