L. PA. | 28. 2. 2024, 11:04

Popolna preobrazba: slovenska staromeščanska vila dobiva novo podobo in namen

Instagram/celje.info

V njej bodo oskrbovana stanovanja, ki bodo oddana v najem starejšim posameznikom in parom.

Staromeščanska lepotica, vila na Vodnikovi ulici 14 v centru Celja, je dolgo časa žalostno propadala, dokler ni javno podjetje Nepremičnine Celje leta 2020 od mestnega sveta dobilo zelene luči za gradnjo prizidka in preureditev propadajoče vile v oskrbovana stanovanja.

Maja 2022 je projekt prejel tudi gradbeno dovoljenje ter dober milijon evrov sofinanciranja iz evropskih sredstev. Dela so stekla in zdaj je prenova vile tik pred koncem, poroča portal Celje.info.

Projekt je obsegal rekonstrukcijo objekta iz leta 1880 v večstanovanjski objekt z 12 oskrbovanimi stanovanji, ki bodo oddana v najem starejšim posameznikom in parom. Ker vila predstavlja kulturno dediščino, se je obnova izvajala tudi pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Dodatno privlačnost stanovanjem daje dejstvo, da se vila nahaja v neposredni bližini vse pomembnejše infrastrukture za starejše: zdravstvenega doma, lekarne, trgovine in javnega prevoza.

Javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem bo po pisanju Celje.info objavljen v sredini marca. Po lanskoletnih informacijah se bodo cene za najem gibale od okoli 200 € za najmanjša in do okoli 280 € za največja stanovanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celje.info (@celje.info)

"Lahko rečem, da imamo v Mestni občini Celje novo lepotico, ki je prava osvežitev starega mestnega jedra,"  je ob skorajšnjem zaključku prenove na Facebooku zapisal direktor Nepremičnin Celje, Primož Brvar.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol